Amed'in Bismil ilçesine bağlı Şidada kırsal mahallesinde 15 Haziran 2023'te Alyamaç ve Taş aileleri arasında çıkan kavgada 9 kişi yaşamını yitirmişti. Olaya dair 17'si tutuklu 31 kişi hakkında bir ay önce iddianameyi kabul eden Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza MAhkemesi, davanın başka bir ilde görülmesi için nakil talebinde bulunmuştu.

Adalet Bakanlığı, davanın kamu düzeninin sağlanması, taraflar arasındaki husumetin halen devam ediyor olması, duruşma günü gerek adliye çevresi, gerekse adliye içinde kolluk kuvvetleriyle alınacak her türlü güvenlik tedbirinin yetersiz kalabileceği ihtimali nedeniyle davanın başka bir ilde görülmesi talebini kabul etti. 

Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor

Davanın başka bir ilde görülmesi halinde duruşmaya sadece davanın tarafları olan sanıklar, katılanlar, mağdurlar, müştekiler ve tanıkların katılabileceği, SEGBİS yoluyla ifadelerin alınabileceği ve gerekirse duruşmaların seyircisiz yapılabileceği de göz önünde bulundurularak Konya Ağır Ceza Mahkemesi davaya bakmakla görevli ve yetkili kılındı.(MA)

Kaynak: MA