Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 30 yıllık tutsak Mehmet İldem (65) tahliye oldu. 1993 yılında Adana'da gözaltına alınan İldem’e, Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Sırasıyla Mardin, Diyarbakır, Muş, Trabzon, Ordu ve İstanbul cezaevlerinde kalan İldem, yaklaşık 4 yıldır Burhaniye Cezaevi’nde tutuluyor. İldem'i cezaevinin önünde ailesinin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Balıkesir il yöneticileri ile Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAY-DER) üyeleri karşıladı.

Öğretmenlerin nöbeti bayramda da devam etti Öğretmenlerin nöbeti bayramda da devam etti

‘ÖZGÜRLÜK MÜCADELE İLE MÜMKÜNDÜR’

Cezaevi çıkışında konuşan İldem, geride arkadaşlarını bıraktığı için üzgün olduğunu söyledi. 30 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu belirten İldem,  "Davamız özgürlük davasıdır. Özgürlük ise kolay değildir. Özgürlük mücadele ile mümkündür" diye belirtti. Açlık grevi eylemlerine de dikkati çeken İldem, "Talepler kabul edilinceye kadar mücadelemiz sürecek. İçerde ve dışarda direnişi büyütmek lazım" dedi.

‘ÖZGÜRLÜK İÇİN 30 YIL DAHA ÇALIŞIRIM’

Kendisinin de ağır hasta tutsak olduğunu belirten İldem, "Cezaevlerinde binlerce ağır hasta tutsak var. Ben de hastalıklarıma rağmen dışarda mücadeleyi sürdüreceğim. Özgürlük davası için 30 yıl cezaevinde tutuklu kaldım, bir 30 yıl daha özgürlük için çalışırım. Son nefesime kadar mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.

İldem, yarın sabah saatlerinde Mêrdîn’e geçecek.