Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Halil Arslan (51), 30 yılın ardından tahliye edildi. 1994’te Bitlîs’in Xîzan (Hizan) İlçesi’nde tutuklanan Arslan, Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılandı. Arslan’a yargılama sonucunda, “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. 

Diyarbakır, Antep, Yozgat, Mereş, İzmir, Tekirdağ, Bandırma ve Sêmsur cezaevlerinde tutulan Arslan, 30 yılın ardından Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Örgüt adına işlenen suçlara ceza indirimi yolda
Örgüt adına işlenen suçlara ceza indirimi yolda
İçeriği Görüntüle

Arslan’ı cezaevi önünde Mersin, Sêrt ve Wan’dan gelen ailesi, yakınları ve Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ile Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) üyeleri alkış ve zılgıtlarla karşıladı.