Yüksekova’da Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül eşbaşkan adayları oldu

Yüksekova’da DEM Parti tarafından yapılan ön seçimlerde ikinci turda aday adaylardan Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül, Yüksekova Belediyesi Eşbaşkan adaylığına seçildi. Van'ın Özalp ilçesinde ise Ecevit Ceylancı en çok oy alan aday oldu.

Yayınlanma
2 Dk Okunma Süresi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda 16 Ocak’ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eşbaşkanları, meclis ve il genel meclis üyelerinin seçimi için ön seçim gerçekleştirildi. Kurulan 7 sandıkta yaklaşık bin 600 kişi delege olarak katıldı. Ön seçimde 8 erkek, 5 kadın olmak üzere toplamda 13 aday adayı yarıştı. Yüksekova ilçe seçim komisyonu tarafından sandıkların kapatılmasının ve yapılan sayımlarının ardından yapılan resmi açıklamada bin 600 delegeden bin 100 delege oy kullandı. 13 aday adayından hiçbiri yüzde 50+1 çoğunluğu almadığı için oylama ikinci tura kaldı.

ŞOREŞ DİRİ VE ŞADİYE KIRMIZIGÜL

Yaklaşık 6 saat süren oy kullanımında delegelerin yüzde 70’inin oy kullandığı belirtildi. Yapılan oylamalar sonucunda aday adaylardan Şoreş Diri 377, Tayyip Canan 225, Şadiye Kırmızıgül 312, Ayşe Polat ise 245 oy alarak ikinci tura kaldı.

Doğu Perinçek: Türkiye, AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlanıyor Doğu Perinçek: Türkiye, AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlanıyor

Sabah saatlerinde başlayan ikinci turda halk giydiği ulusal kıyafetlerle sandık başına geldi. Büyük bir coşkuyla sandık başına giden yurttaşlar, demokrasi için oy kullandıklarını belirtti. Saat 16.00 itibariyle sandıkların kapandığı oylamada, divan üyeleri ve Yüksekova ilçe seçim komisyonu tarafından oy sayımı yapıldı. Yapılan sayımlar sonucunda Ayşe Polat 476, Şadiye Kırmızıgül 489, Şoreş Diri 606 Tayyüp Canan ise 409 oy aldı. Açıklanan resmi sonuçlarla birlikte Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül belediye eşbaşkanlığı adaylığına seçildi.

‘KAYYIMLARI ANKARAYA GÖNDERECEĞİZ’

Açıklanan sonuçların ardından adaylar, kayyımları 31 Mart’ta Ankara’ya göndereceklerini ve AKP’yi de Yüksekova'da baraj altında bırakacaklarını vurguladı. Adaylar öte yandan delegasyon, ilçe seçim komisyonu ve ön seçimler kapsamında emek harcayanlara teşekkürlerini ileterek, zafer mesajları verdi.

VAN

DEM Parti, Van’ın tüm ilçelerinde ön seçimi gerçekleştirirken, ikinci tura kalan Özalp ilçesinde de seçim bugün gerçekleşti. Yapılan ilk tur oylamada Ecevit Ceylancı 86, Yakup Akanöz ise 67 oy alarak, ikinci tura kalmıştı. Çelikyay Düğün Salonu’nda gerçekleşen ikinci tur seçimi 12.00-16.00 saatleri arasında yapıldı.

Seçimin bitmesinin ardından oy sayımına geçildi. Seçimde erkek adaylardan Ecevit Ceylancı 179 oy, Yakup Akanöz de 130 oy aldı. Ecevit Ceylancı en çok oy alan aday oldu. Öte yandan kadın aday ise komisyon tarafından belirlenecek. (MA

Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar