Erzurum’dan iki ay önce çalışmak için İstanbul’a gelen 5 işçi, Toyanex İnşaat’ın şantiyesinde çalışmaya başladı. Aralarından birinin koronavirüs testi pozitif çıkan işçiler 3 Nisan günü işten çıkarıldı. Şehirlerarası seyahat yasağı olduğu için evlerine dönemeyen işçiler, kalacak başka yerleri olmadığı için cuma gününden bu yana bir arabanın içerisinde kalmaya başladı.

Mezopotamya Ajansı'nın Ulaştığı bu işçilerden Özkan Güven, test yaptıran arkadaşlarının sonucunun 11 gün sonra çıktığını, sonucu öğrenir öğrenmez kendilerinin de test yaptırdıklarını anlattı. 

Test yaptırmak için hastaneye gittikleri sırada kendilerini arayan şirket yetkilisinin işten çıkarıldıklarını söylediğini aktaran Güven, “Ne gidecek yerimiz ne de memlekete gitmek için iznimiz var” dedi. 

TESTİ POZİTİF ÇIKAN İŞÇİ HASTANEYE ALINMADI 

İşçiler, kalacak yerleri olmadığı için testi pozitif çıkan arkadaşları ile beraber bir parkta arabalarının içinde kalmaya başladı. Ertesi sabah hasta olan arkadaşları ile beraber Halkalı’da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne gittiklerini söyleyen Güven, “Doktorlara ‘Arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Kalacak yeri yok, karantinaya alınması gerekiyor’ dedik., Bize kendimizi karantinaya almamız gerektiğini söylediler. Bu yüzden doktor ile tartıştıktan sonra arkadaşımızı hastaneye bırakıp çıktık. Ama saat 9 gibi beni tekrar aradı, hastaneye almamışlar. Arkadaşımızı gelip geri almak zorunda kaldık” diye belirtti. 

YENİDEN ARABADA KALMAYA BAŞLADILAR 

İçerisindeki bulundukları duruma dair çektikleri bir videoyu sosyal medyadan paylaştıktan sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin kendisine ulaştığını aktaran Güven, daha sonra da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) yardımı ile bir otele yerleştiklerini söyledi. Fakat bugün otelden de çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen Güven, yeniden arabalarının içinde beklemeye başladıklarını dile getirdi. 

KURUMLAR BİR DİĞERİNE YÖNLENDİRDİ

Güven, seyahat izin belgesi almak için aradıkları İstanbul Valiliği'nin ise kendilerini 184’e, onların belediyeye, belediyenin de yine başka yerlere yönlendirerek oyaladıklarını anlattı. Kalacak yer için İstanbul Büyükşehir Belediyesini de aradıklarını söyleyen Güven, fakat ‘18 yaşından küçükler ve 65 yaşından büyükler için barınacak yer veriyoruz. Barınacak yerler dolu, kendi personelimizi yerleştiriyoruz’ yanıtı aldıklarını belirtti.