TFF 2. Lig'de Elazığ’da oynanan Çimentaş Elazığspor – Vanspor FK karşılaşması, tribün olayları nedeniyle yarıda kaldı. Ev sahibi takım taraftarlarının sahaya yabancı madde atması sonucu, bu maddelerden biri yardımcı hakemlerden birine isabet etti. Olayın ardından maçın hakemi Ümit Öztürk, karşılaşmayı durdurarak takımları soyunma odasına gönderdi.

Federasyonun da kafası karışık: Kürtçe slogana önce onay, sonra ceza verdi
Federasyonun da kafası karışık: Kürtçe slogana önce onay, sonra ceza verdi
İçeriği Görüntüle

Maçın devam etmemesi yönündeki karar, yardımcı hakemin sağlık durumu dikkate alınarak verildi. Karşılaşmanın akıbetiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi kararının beklendiği bildirildi.

Yaşananlara ilişkin Vanspor FK'dan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TFF'nin resmi kararı beklenmektedir. Yaşanan bu üzücü olay, futbolun ruhuna ve fair-play ilkesine gölge düşürmüştür. Vanspor FK camiası olarak sporun birleştirici ruhuna zarar veren bu tür olayların karşısında olduğumuzu belirtiyoruz.”

Gr5Z C6 V X Q A A O I