Afganistan'dan gelen mültecilerin geçişleri dondurucu soğuğa rağmen devam ediyor. Ulaşılan görüntülerde Van'ın Saray (Seraw) ilçesinin Amanyurt Mahallesi’nde donarak hayatını kaybeden Afgan bir kadının cenazesinin Türkiye askeri tarafından sınırın İran tarafına bırakıldığı iddia edildi. Görüntülerde kadına ait cenazenin 3 askerin İran sınırı tarafına bırakıldığı konuşmalarda da geçiyor.

BİR ANNE DONARAK YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Daha önce de mültecilerin kar ve soğuğa rağmen geçişlerini yansıtan görüntüler paylaşılmış, 30 Aralık 2021 tarihinde Van’ın Özalp ilçesinde bir mülteci kadın çocuklarının donmaması için üzerindeki elbiseleri çocuklarına giydirmişti. Daha fazla soğuğa dayanamayan mülteci kadın donarak yaşamını yitirmiş, 2 çocuğu ise köylüler tarafından kurtarılmıştı. 

Van Milletvekili Gülderen Varlı’dan kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerle ilgili 21 soruluk önerge
Van Milletvekili Gülderen Varlı’dan kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerle ilgili 21 soruluk önerge
İçeriği Görüntüle

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan son 2 ay içerisinde Van-İran sınırında en az 8 kişi donarak hayatını kaybetti.  45 gün önce başı kesilmiş halde bir mülteciye ait olduğu belirtilen cenaze bulunurken, yine Van'ın  Çaldıran sınırında  donmuş halde bir cenaze bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER