Wan ve ilçelerinde dün sabah saatlerinde onlarca eve polis ve jandarma tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda 55 kişi gözaltına alındı. Ters kelepçe ile alındıkları öğrenilen 55 kişi iki gündür Van Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.  55 kişinin dosyalarına konulan gizlilik kararı devam ederken, gözaltındakilerden bir kısmının dün gece saatlerinde emniyet ifadeleri alındığı, diğerlerinin ise ifadeleri devam ediyor.  

Van’da ev baskınları 3 kişi gözaltına alındı Van’da ev baskınları 3 kişi gözaltına alındı

İfadeleri tamamlanan yurttaşların gün içerisinde Van Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Wan’daki direnişe dair sorular soruldu

Gözaltına alınan kişilere Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesi üzerine 2-3 Nisan tarihlerinde yaşanan direnişle ilgili sorular sorulduğu öğrenildi. Gözaltındaki kişilere “Sokak gösterilerine neden katıldıkları” ve “Kimlerin talimatıyla katıldıkları” soruları yöneltildi. Direniş sonrası kentin tüm noktalarındaki esnaf ve kurumların kamera kayıtlarının alındığı ve bu kamera kayıtları üzerine gözaltı yapıldığı ifade edildi.

Gözaltındaki isimler

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: Jiyan Orhan, Baran Karakoyun, Can Gören, Erol Sarı, Mesut Üçer, İsmet Yakut, Vedat Balık, Diyar Aslan, Cevzet Yücel, Ümit Çobanhan, Kenan İldeniz, Kadir Üçer, Abdulkadir Akdağ, Şahin Öztürk, Bulut Kaynak, Azat Kaya, Özgür Duman, ŞanoWan oyuncusu Ferhat Aslan, Wan Büyükşehir Belediye Meclisi DEM Parti Grup Sözcüsü Dilgeş Aslan.