Kayyımlar tarafından borç batağına sürüklenen Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir usulsüzlüğün hazırlığı yapıldığı, bu duruma karşı çıkan özel kalem çalışanının önce görev yerinin değiştirildiği ve daha sonra kentten ayrılmak zorunda kaldığı öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre; olay belediyeye bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) yaşandı. Mêrdîn merkez ve ilçelerindeki su şebekesi yıllar içerisinde yenilendi. Su şebekesinin yenilenmesi nedeniyle eski şebeke hattı iptal edildi. Eski şebeke borular ise yer altında kaldı.  

BAKANLIK GÖNDERDİ, KAYYIM TALİMAT VERDİ

42 yıl hapis cezası verilen Demirtaş: Selçuk Başkan'ın morali bozuktu; ona saz çaldım, halay çektik 42 yıl hapis cezası verilen Demirtaş: Selçuk Başkan'ın morali bozuktu; ona saz çaldım, halay çektik

Makine Kimya Endüstrisi tarafından çıkarılması gereken borular için Ankara’dan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı yetkilileri tarafından gönderildiği iddia edilen Elazığlı (Xarpet) bir müteahhit, önceki kayyım Mahmut Demirtaş döneminde boruların çıkarılması işi için belediyeye ziyaret gerçekleştirdi. Kayyım Demirtaş ile görüşen müteahhit, MARSU Genel Müdürü Mehmet Songur’a yönlendirilerek, işlemlerin başlatılması yönünde görüşmeler yapıldı. 

MARSU Genel Müdürü Songur da, Ankara’dan ihale dosyalarının hazırlanması için getirilerek, MARSU Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevlendirilen ihale uzmanı ekonomist H.Y.A.’ya işlemlerin başlatılması yönünde talimat verdi. Ancak H.Y.A. işlemin usulsüz olacağını, yer altındaki boruların çıkarılması işinin Makine Kimya Endüstrisi tarafından yapılması gerektiği gerekçesiyle işlemlerin başlatılamayacağını aktardı. 

USULSÜZLÜK UYARISI YAPILINCA BİRİMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Bunun üzerine H.Y.A. belediyede İç Denetçi olarak görevlendirilen Bilal Vural tarafından çağrılarak, söz konusu işi istenildiği şekilde yapması yönünde uyarıldı. Ancak H.Y.A.’nın kabul etmemesi üzerine H.Y.A., MARSU’dan uzaklaştırılarak, Ulaşım Daire Başkanlığı’nda pasif bir göreve gönderildi. 

KENTTEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

H.Y.A. bunun üzerine daha önce görev yaptığı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ASKİ) geri dönmek için talepte bulundu. Kayyım yönetimi talebi kabul etmedi. Kayyım Mahmut Demirtaş’ın yerine Tuncay Akkoyun’un yeni kayyım olarak atanmasının ardından H.Y.A.’nın talebi yeniden bakanlığa bildirildi. Talep bu kez kabul edildi ve H.Y.A. Ankara’ya geri döndü.

Yer altındaki boruların çıkarılmasına dönük işlemler henüz tamamlanmazken, işlemin başlatılması için bahsi geçen müteahhitlerin, kayyım yönetimiyle görüşmelerini devam ettirdiği öğrenildi. 

MA / Ahmet Kanbal