Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik 17 Nisan 2022 yılında başlatılan askeri operasyon şiddetli çatışmalarla devam ediyor. MA'nın Yerel kaynaklardan edinidiği bilgilere göre Hakkari Şemdinli ilçesi sınır hattında bulunan Hakurk alanında bugün akşam saatlerinde PKK’liler ve Hakkari Dağ Komando Tugayı’na bağlı birliklerin yer aldığı üs bölgesinde çatışmaların yaşandığı belirtildi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı alanda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı ifade edildi.

Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı

EN AZ 6 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ: 1’İ AĞIR 5 RÜTBELİ YARALI

MA'nın haberine göre; Yaşanan çatışmada en az 6 asker yaşamını yitirdi. Öte yandan çatışmalarda 1 Binbaşı, Astsubay ve 4 uzman çavuş askerin yaralandığı ve yaralıların durumları ağır olduğu belirtildi. Çatışmalar ardından yaşamını yitiren ve yaralanan askerlerin bölgedeki sahra hastanelerine ve askeri birliklere sevk edildiği öne sürüldü.

Savunma Bakanlığı hayatını kaybeden asker sayısını 3 olarak açıklarken, Mezopotamya Ajansı (MA) 6 askerin hayatını kaybetitğini ve isimlerini yayımladı; Çatışmada yaşamını yitiren askerlerin isimlerinin Ramazan Günay, Mehmet Serinkan, Çağatay Erenoğlu, Yasin Karaca, Emre Taşkın, İsmail Yazıcı olduğu belirtildi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” denildi.

Savunma Bakanlığı daha sonra hayatını kaybeden asker sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.