Vanlılar İstanbul'da Yayla Şenliği Etkinliğinde Buluştu Vanlılar İstanbul'da Yayla Şenliği Etkinliğinde Buluştu

Serhat bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, başta Wan olmak üzere birçok kentte etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı, Wan merkezde 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle 68’i mahalle, 70’i ise mezra olmak üzere 138 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle gece ulaşıma kapanan Ebex- Bazid-Tendürek yolu ise, bugün yapılan çalışma ile yeniden açıldı. 

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 8 DERECE 

Erzirom ve Qers’te de gece boyunca kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4-5 dereceye düştüğü iki kentte, birçok köy ve mezranın yolları kapandı. Qers’te kar yağışı gece boyunca tipiye dönüşürken, Qers-Dîgor yolu bir süre kapandı. Sabah saatlerinde kar yağışının etkili olduğu Erdexan merkezi ise, beyaza büründü.  Metroloji Genel Müdürlüğü en düşük hava sıcaklığının Golan (Göle) ilçesinde yaşandığını kayıtlara geçti. Eksi 8 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle yollar buz tutarken, birçok köy ve mezra yolu ise ulaşıma kapandı. 

BAZI BÖLGELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kar yağışı Mûş ve Bedlîs’te de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Melazgir-Xelat karayolu açılırken, iki kentte de onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. 

Îdir ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 9 köyde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Yine Agirî’nin Bazîd ve Giyadîn ilçelerindeki birçok köyde eğitime bir gün ara verildi.