Mardin Mazıdağı'ndan Sakarya'ya giden 16 fındık işçisi, bu sabah işveren ve köylülerin saldırısına uğradı. Fındık işçileri, saldırı sonrası memleketlerine dönmek için yola çıktı.

HAKARET ETTİ

Saldırıya uğrayanlardan Barış Demir, olaydan önce işverenle aralarında bir sorun olmadığını dile getirerek, “Biz sabah çalışmak için bahçeye gittik. İşveren gelip, ‘köpek sürüsü’ diye laf söyledi. Bunun üzerine bahçeden çıktık” dedi.

‘BURASI BİZİM MEMLEKETİMİZ’

Bahçeden çıktıkları için işveren tarafından “Siz burayı memleketiniz mi sandınız burası bizim” şeklinde tehdit edildiklerini aktaran Demir, “Bunun üzerine bize saldırdılar. 8 kişi 3 kişiye sopalarla saldırdı” şeklinde anlattı.

MSD: Konferans kolektif ruhun direnişini ortaya koyan tarihi bir adımdır MSD: Konferans kolektif ruhun direnişini ortaya koyan tarihi bir adımdır

Saldırıdan sonra işçiler memleketlerine dönmek için yola çıktılar.(Sakarya/MA)