Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde 2017-2019 ile 2019-2020 tarihleri arasında "rüşvet karşılığında köy korucusu alımı yapmak", "korucubaşlarını görevden alma tehdidiyle para almak ve para karşılığında korucubaşı atama", "rüşvet karşılığında tayin çıkarma" fiillerinden dolayı "rüşvet alma" ve "irtikâp" suçlarından hakkında dava açılan Binbaşı Ahmet Eren ve subay Soner Eren’in yargılanmasına devam edildi. 

Elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti Elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti

Eski ve yeni korucuların aralarında bulunduğu 38 sanıklı dosyanın Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına, Eren kardeşler ve diğer sanıklar Hikmet ve Hilmi Aksoy kardeşler, Hasan Tekin Güldoğan, Nafiz Yaşar ve avukatları katıldı.

TANIK VERDİĞİ İFADEYİ İNKAR ETTİ

Duruşmada söz alan sanıklar, “rüşvet alma” ya da “rüşvet verme” ile “rüşvete aracılık etme” suçlamalarını reddetti. Soruşturma aşamasında alkolü araç kullanımı nedeniyle aldığı cezanın silinmesi için Eren’e 12 bin TL rüşvet verdiğini belirten tanık Mahmut Kahraman ise katıldığı duruşmada, bu ifadelerin kendisine ait olmadığını öne sürdü, böyle bir olayın yaşanmadığını savundu. 

SANIKTAN ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖNDERMELİ SAVUNMA

Rüşvete aracılık ettiği, kamu görevlilerinin tayinini çıkarma karşılığında rüşvet almakla suçlanan subay Soner Eren ise, kendisinin “davanın mezesi olduğunu, asıl hedefin kardeşi Binbaşı Ahmet Eren olduğunu” savundu. Davayı kardeşine kumpas kurma olarak nitelendiren Eren, kardeşinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la, Devlet Bahçeli ile, gerekirse Yargıtay başkanıyla görüşmesini tavsiye ettiğini ama kardeşinin bunu yapmayarak hata yaptığını söyledi. Kardeşine Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan bir grup tarafından kumpas kurulduğunu iddia eden Eren, “Ben bu dosyanın mezesiyim, çereziyim. Asıl hedef Ahmet Binbaşıdır” dedi. 

Rüşvetle suçlanan Binbaşı Ahmet Eren ise, daha önce savunma yaptığını belirterek, ekleyecek bir şeyinin olmadığını, yurt dışı yasağı, adli tedbir kontrolünün kaldırılması ve duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. 

DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULACAKLAR

İddia makamı ve avukatların dosyadaki eksik hususların giderilmesi talebini dikkate alan mahkeme, ifadesi alınan tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına, bazı sanıklarla ilgili daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağı ve adli tedbir kontrolünün kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı 21 Mayıs’a erteledi.