Muradiye Belediyesi’ne baskın düzenleyen polis, Eşbaşkan Mehmet Ali Tunç’un odasında arama gerçekleştirdi. İlçede belediye meclis üyeleri ve çalışanlarının evlerine baskın düzenleyen polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında DBP ilçe eşbaşkanı da var.

HDP Muradiye ilçe örgütü kongresi gerçekleştirildi HDP Muradiye ilçe örgütü kongresi gerçekleştirildi

Van’ın Muradiye ilçesinde sabah saatlerinde polis tarafından belediye binası ve birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı.
Yapılan baskınlarda DBP Muradiye ilçe Eşbaşkanı Mehmet Kaplan, belediye meclis üyeleri Turan Tunç, Nesim Solmaz, Doğan Başak, Ekrem Karagüle ile Muradiye belediyesine bağlı Halk Ekmek Fırını’nda çalışan Ercan Akkuş, Ercan Dilmaç, Mesut Yılmaz, H.K isimli çocuk, Sarımemet Mahallesinde ikametgah eden Halil Güler, Kemal Karagüle, Bahattin Karagüle, Yusuf Karagüle gözaltına alındı.
Şu ana kadar gözaltına alınan kişi sayısının 16 olduğu öğrenildi.

Eşbaşkanın odası ve evine baskın

Öte yandan sabah erken saatlerde polis Muradiye Belediyesi’ne de baskın düzenledi. Baskında Muradiye Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Ali Tunç’un odası didik didik arandı. Daha sonra Eşbaşkan Tunç’un Muradiye ve Erçiş'te bulunan evlerine de baskın yapılarak, evde arama gerçekleştirildi.