Van’ın Muradiye ilçesinde, ‘Bilim ve Teknoloji Programı’ kapsamında 25 proje sergilendi.

Muradiye Belediye binası önündeki beton bloklar kaldırıldı Muradiye Belediye binası önündeki beton bloklar kaldırıldı

İlçeye 35 kilometre mesafedeki Akbulak İMKB Ortaokulu salonunda sergilenen projeler ve karakalem resimler büyük ilgi gördü.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Akbulak İMKB Ortaokulu’ndaki serginin açılışını yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Erol Tanrıkulu, öğrenciler tarafından yapılan ve ilginç olan projelerin değerlendirilip, hayata geçirmek için tanıtımının iyi yapılması gerektiğini ve değer gören projeler için kendilerinin de maddi manevi destekler sunacaklarını belirtti. Tanrıkulu, “Yapılan projelerin sadece burada sergilenmeleri yetmiyor, bu projeler burada kalmasın gereken ne varsa biz de desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimizin yaptıkları projelerin hepsi de kendi alanlarında güzel buluşlardır” dedi.

Akbulak İMKB Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gamze Amaçlamak; kendi enerjisini kendi üreten ve depreme dayanıklı ev ile Vireless ile çalışan ütü ise ilgi odağı oldu. Karakalem resim sergisini de gezen Kaymakam Tanrıkulu ve beraberindekiler, öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldılar.