Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 31 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların kar şeklinde, Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Hatay, Xarpêt, Çewlîg, Mûş, Bedlîs, Şirnex, Colemerg, Adana, Wan,  Erzîngan, Dêrsim ve Meletî’de kuvvetli olması bekleniyor. 

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce’nin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Hatay, Xarpêt, Çewlîg, Mûş, Bedlîs, Şirnex ve Colemêrg çevreleri, Adana'nın kıyı, Wan'ın güney kesimleri, Erzîngan, Dêrsim'in ve Meletî’nin doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

UYARI YAPILAN İLLER

Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan kentler şöyle: Semsûr, Agirî, Çewlîg, Bedlîs, Bolu, Amed, Xarpêt, Erzîngan, Erzirom, Dîlok, Colemerg, Qers, Kastamonu, Meletî, Mêrdîn, Mûş, Sakarya, Sêrt, Dêrsim, Riha, Wan, Zonguldak, Bayburt, Elîh, Şirnex, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.