Siyasi tutsakların "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlattıkları açlık grevi 4 Nisan’da farklı bir eyleme evrildi. Tutsak yakınları öncülüğünde dışarıda başlatılan Adalet Nöbeti de “Özgürlüğe ses ver” eylemleriyle devam edecek. Tutsak yakınları ve sivil toplum örgütleri tarafından Amed, Êlih, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana’da cezaevleri önünde başlayan "Özgürlüğe ses ver" eylemi kapsamında Wan’da da nöbetler yarın başlatılacak. Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) İle Tutsak yakınları “Özgürlüğe ses ver” eylemi kapsamında AKP Wan İl binası önünde olacak. 

Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar

‘TECİRDİN KIRILMASI İÇİN YENİ EYLEMLER’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde 25 yıldır tecrit altında tutulduğunu belirten Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, bugüne kadar tecridin kırılması için yapılan eylemlerin yanıtsız bırakıldığını belirterek, tecridin kırılması için yeni bir eylemler başlattıklarını söyledi. Uyar, “25 yıldır Sayın Öcalan yönelik ağır bir tecrit politikası devrede ve 38 aydır Sayın Öcalan’dan hiçbir haber alınmamaktadır. Bundan dolayı tutsaklar cezaevlerinde açlık grevi eylemi, tutsak yakınları ‘Adalet Nöbeti’ başladılar. Maalesef devlet ve AKP hükümeti tecride karşı yapılan eylemlere kulak asmadı. Biz üçüncü eylemsellik hamlesini başlatarak, tecride ilişkin eylem yapma kararı aldık. Barış annelerimizi Adalet Bakanlığı önüne giderek eylem başlatacaklar. Bazı cezaevleri önünde kurumlarımız ve tutsak yakınları eylem başlatmış durumdadır. Tecridin kırılması için her yerden ses çıkaracağız” diye konuştu.

‘EYLEM YARIN AKP WAN İL BİNASI ÖNÜNDE’

KHK açıklamasında Van'daki tutuklamaya tepki KHK açıklamasında Van'daki tutuklamaya tepki

Tecrit kalkıncaya kadar mücadelelerinin süreceğini dile getiren Uyar şu çağrıyı yaptı: “Sesimizi duyurana kadar her hafta AKP Wan İl binası önünde olacağız. Wan TUHAY-DER olarak, tüm halkımızı, sivil toplum örgütlerini ve Kürt halkı dostlarının yarın saat 14.00’da AKP Wan İl binası önüne çağırıyoruz.”