DEM’den Bakan Tunç’a "parti kapatma" yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin DEM’den Bakan Tunç’a "parti kapatma" yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin

Leyla Zana, Kürt seçmenlere Asopress aracılığı ile seslendi. Zana, Kürt kentlerinde özellikle de ilçelerde yaşayanlara da seslenen Zana, oylara ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Partinin sandıktan güçlü çıkması gerekliliğine vurgu yapan Zana, "Biz zamanı direngen ve direnişçi yapmak için mücadele veriyoruz. Çağrım tüm Kürdistanileredir. Sadece Kürdistan'da değil tüm metropollerde yaşayanlara da çağrım var. Herkes kimliğine ve iradesine sahip çıksın. Kimse algılara dayalı sözlere kulak asmasın. Herkes gücünü birlik yapsın. 31 Mart'ta başımız dik sandıklardan çıkalım. Eğer biz güçlü olursak muhatap da oluruz. Eğer güçlü olmazsak muhatap da olamayız! Eğer tecridin kapısı kırılsın istiyorsak, zindanların kapısı açılsın istiyorsak, bu halk yeni bir yaşam inşa etsin ve yeni bir yaşamı elde etsin istiyorsak o zaman tüm ülke bir olmalıyız" dedi.

Zana, demokrasi bileşenlerine de çağrıda bulunarak "Tüm dostlarımız da bize oylarını vererek yardımcı olmalıdır" dedi. Seçimde umutların yükseldiğine dikkat çeken Zana, "Halkımız umudunu daha da yükseltmelidir. Sandıklara sahip çıkarak çocuklarımıza yeni özgür bir yaşam sunmalıdırlar" dedi.