Kürt Dil Hareketi, İstanbul Maslak’ta düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde Kürt basını ve emekçileri ile bir araya geldi. Sivil toplum temsilcileri ve siyasetçilerin de katıldığı programda Kürt dili ve kültürüne yönelik sağlamış oldukları katkılardan ötürü gazetecilere plaket verildi.

Programda konuşan HezKurd’un Marmara Bölge Sorumlusu Makbule Serçe, HezKurd’un sadece Kürt diline hizmet etmek için çalışan bir hareket olduğuna dikkati çekti. Serçe, “Kuruluşundan bu yana yaklaşık üç yıldır Kürtçe için çalışıyor. Biz çalışmalarımızı tüm Kürtlere duyurduk. Kürtçenin gelişmesi için medyanın rolü çok büyük. Biz bu geceyi bu alanda çalışmalar yapan gazeteciler için düzenledik” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından plaketi Makbule Serçe’nin elinden programa katılamayan Haber Erciş Genel Yayın yönetmeni Erhan Akbaş'ın adına gazeteci Cesim İlhani aldı.

AKP'nin yenilgiye uğradığı Erciş'te zafer kutlamaları AKP'nin yenilgiye uğradığı Erciş'te zafer kutlamaları

Kürt Dil Hareketi tarafından ödüle layık görülen diğer kurumlar ise şöyle: Rûdaw, Kürdistan24, Kurdistan TV, Basnews, GazeteDuvar, Haber Erciş, War TV, Amida Haber, Independent Türkçe, Artı TV ve Dengê Amerika.


Plaketlerin verilmesinden sonra dengbêj kilamlarıyla program son buldu.