Türkiye dört buçuk ay sonra yerel seçimlere gidecek. Yerel seçimlere doğru partiler arası ne tür ittifaklar yapılacağı merak ediliyor. AKP henüz İstanbul ve Ankara adaylarını açıklamış değil. Muhalefet cephesinde ise İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı halen belirsizliğini koruyor.

Gazete Duvar’ın “Arka Duvar” adlı kulis haberine göre MHP, yerel seçimlere ilişkin “Sürprizlere hazır olun” diyor.

DEM’den Bakan Tunç’a "parti kapatma" yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin DEM’den Bakan Tunç’a "parti kapatma" yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin

Habere göre AKP ve MHP heyetleri son iki haftada bir dizi toplantı yaptı. MHP’li yetkililer, “Çok büyük bir uyum ve zarafet içinde” görüşmelerin sürdüğünü söylüyor. AKP’li yetkililer de “çok olumlu bir çalışma” içinde olduklarını ifade ediyor.

2019 seçimlerinde 30’u büyükşehir olmak üzere toplam 51 ilde iş birliğine giden iki partinin bu seçimde nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

‘HER ŞEY OLABİLİR’

Kulislerde iki partinin iş birliğini büyük ölçüde koruyacağı ifade edilirken, MHP’de “Sürprizlere hazır olun” deniliyor. AKP cephesinde ise “Şubat’ın ikinci hafta sonuna kadar her şey olabilir” görüşü hakim.

İki parti heyetlerinin bu ay sonuna kadar hazırladıkları ön çalışmayı tamamlaması, daha sonra bunun liderlere sunulması bekleniyor. Liderlerin görüşmesinin ardından da heyetler çalışmaya devam edecek.