Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesine bağlı Zêwik köyünde 10 yaşındaki kız çocuğu korucubaşı Adil Oktan tarafından 3 Aralık'ta şiddete maruz kaldı. Çocuğun annesi E.T., olayı fark etmesiyle birlikte çocuklarını korucubaşının elinden kurtardı. 

'ZORLA ELİNDEN ALDIM' 

Kayyımdan 4 milyonluk kapı Kayyımdan 4 milyonluk kapı

Şiddet gören çocuğun annesi olayı şu şekilde anlattı: “Kızım 10 yaşında oğlum da 2 yaşında. Kızım kardeşini dükkana götürmek için evden çıktı. Korucubaşının oğlu, oğluma tokat atıyor. O esnada kızım da ona tepki gösterip,  ‘neden kardeşime vuruyorsun?’ diyor. Daha sonra çocuğun korucubaşı olan babası geliyor. Korucubaşının şiddeti sonucu kızımın dişleri kırıldı, sırtı, başı ve yüzü morardı. Ağzı kan içinde kalmıştı. Kızımı zorla elinden aldım. Bana da vuracaktı ama onlara ‘sizi karakola şikayet edeceğim’ dedikten sonra vurmaktan vazgeçti” dedi.

Köy muhtarının saldırgan korucubaşı Adil Oktan’ın akrabası olduğunu belirten anne, “Muhtar eve gelerek, ‘hatırım için şikayetçi olmayın’ dedi. Biz de şikayetçi olmadık. Ancak askerler yine de soruşturma açılacak dedi. Korucubaşı ve bizim ifademiz alındı” diye belirtti. 

Korucubaşı Oktan hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair bilgi edinilemedi. (ŞIRNEX/ MA)