Ankara- CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci turda 812 oy alarak genel başkan seçilmesinin ardından Özgür Özel’i henüz bir parti lideri ziyaret etmedi. En çok merak edilen ziyaretlerden biri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olası ziyareti. Ancak, Artı Gerçek’e konuşan üst düzel İYİ Partili yetkililer bu ziyaretin gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

DEMİRTAŞ’A SELAM RAHATSIZ ETTİ

Ziyaretin Akşener’in gündeminde olmadığını belirten İYİ Partili üst düzey yönetici, Özgür Özel’in CHP kurultayında Selahattin Demirtaş’a selam göndermesinin ve HEDEP'li Pervin Buldan'la birlikte İstanbul Kadıköy'de düzenlenen 'Bir Opera Gecesi' dinletisine katılmasının partide rahatsızlık yarattığını söyledi.

‘İSTİFALAR KİŞİSEL’

İYİ Parti ile ilgili en çok konuşulan konu da son dönemde yaşanan istifalar. İYİ Parti'nin AKP’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu ile eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Milletvekili Adnan Beker ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem’in peş peşe gelen istifalarını yorumlayan üst düzey isim, gerekçenin kişisel olduğunu ileri sürdü. İstifaların nedeninin siyasi ve kişisel çıkarlar olduğunu ifade ederek “İttifak politikamıza karşı oldukları için istifa etmediler” dedi. Aynı isim “Bu istifalar bir zaman sonra bizi güçlendirecek” yorumunda da bulundu.

‘BAŞKA İHRAÇ OLMAYACAK’

Meral Akşener’in yakınlarının hesaplarını incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesini de değerlendiren . İYİ Partili üst düzey isim, başka isimlerin disipline sevkinin söz konusu olmadığını da söyledi.

Rüşvetten yargılanan AKP'li Beyoğlu hakkında tutuklama kararı Rüşvetten yargılanan AKP'li Beyoğlu hakkında tutuklama kararı

YEREL SEÇİMLERDE UZLAŞMA OLACAK MI?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçime girme kararı özellikle CHP’de dikkatle izleniyor. İYİ Parti’den daha önce yapılan açıklamalarda, kararın net olduğunu ve yerel seçimlerde kesinlikle uygulanacağını savunurken, CHP yerel seçimlere yaklaşılan süreçte bu tutumun esneyeceği beklentisi içinde. Artı Gerçek’e konuşan üst düzey İYİ Partili kurmay, yerel seçimde CHP ile işbirliği yapıp yapmayacaklarına ilişkin “Henüz bize gelen bir teklif yok. Gelirse o zaman düşünürüz” diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ ERDOĞAN’A REST ÇEKECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1 oy alan adayın seçilmesi sisteminin kaldırılabileceği sinyalini verdi. İYİ Parti kaynakları, “Bahçeli yarınki grup toplantısında Erdoğan’a bir cevap verecek ve rest çekecek” görüşünü savunuyor.
Konuştuğumuz İYİ Partili üst düzey isim bu konuda “Böyle bir tablo karşısında ittifaklar meşru olmaktan çıkar. Çoğunluğa ulaşmak için ittifak yapma konusu başka noktaya gider” diye konuştu.