Serhat bölgesinde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle birçok kentte, yüzlerce köy, mahalle ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezleri ve ilçeler arasındaki yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışının şiddetlenerek devam edeceği uyarısında bulunması üzerine bazı kentlerde eğitime ara verildi. 

KAR KALINLIĞI 15 CM ULAŞTI

Siyanür, altın madenciliğinde neden tercih ediliyor? Siyanür, altın madenciliğinde neden tercih ediliyor?

Kar yağışının etkili olduğu merkezlerden Van’a bağlı ilçelerden Başkale’de 22, Çatak’ta 16, Erciş’te 23, Gürpınar’da 68, Saray’da 13 olmak üzere toplam 142 mahallenin yolu kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok uçak seferi de iptal edildi. Hava sıcaklığının dün gece eksi 3’e kadar düştüğü kent merkezinde sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı yüksek kesimlerde 15 santimetreye kadar ulaştı. 

yoller

Kars’ta de dün geceden beridir devam eden kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle Kars-Dîgor ile Dîgor-Iğdır karayolunda ulaşım buzlanma nedeniyle güçlükle sağlanıyor.  

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Hakkari kent merkezi ve ilçelerinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Birçok köy ve mezra yolunun kapandığı kentte, özellikle Harûna Geçidi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. 

6 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzurum’da da, Valilik yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Aşkeleh, Qereyazî, Tortûm, Îd, Çad ve Tatos ilçelerindeki okullarda eğitime bir günlük ara verme kararı aldı. Yağış nedeniyle Erzurum-Çad-Çewlik ile Erzirom-Tatos karayolları ulaşıma kapanırken, karayolları ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor. 

TERMOMETRE EKSİ 7’Yİ GÖSTERDİ

Yağış nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı kentlerin başında ise Bedlîs ve ilçeleri geliyor. Yaklaşık iki gündür devam eden sağanak yağmur, akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde Bedlîs ve Tetwan’da sıcaklıklar eksi 7 dereceye kadar düştü. Kar yağışının devam ettiği kentte, özellikle Rehwa’da sürücüler güçlükle ilerliyor. Yine Mûş ve ilçelerinde de kar yağışı aralıksız devam ederken, çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. 

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, MAHSUR KALAN 3 ÇOBAN VE 3 BİN KOYUN KURTARILDI

Agirî ve ilçelerinde kar ve karla karışık yağmur etkili olmaya devam ediyor. Dün geceden beridir devam eden şiddetli yağmur dolayısıyla kent merkezindeki sokakları adeta göle çevirirken, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle Agirî merkeze bağlı Dede Mexsût köyündeki merada mahsur kalan 3 çoban ve 3 bin koyun kurtarıldı. 

60’TAN FAZLA KÖY VE MEZRA YOLU KAPANDI

Erdexan ve ilçelerinde ise iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 60’tan fazla köy ve mezra yolu kapandı. Yağışlar özellikle Zûrzûnan ve Golan/Merdînik ilçelerinde etkisini arttırırken, Qers-Erdexan yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.