Kadın Meclisleri  “Öldürülen kadınlar için adaleti sağlayacağız” şiarıyla İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. Eyleme, İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP)  destek verirken, “İntihar denileni şüpheli bırakmayacağız kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı pankart açıldı. “Kızımın hesabını soruyorum”, “Kuzenimin hesabını soruyorum” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, sık sık “Kadın cinayetlerini durduracağız”, ‘ Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı.

Kadınlar 22’nci Feminist Gece Yürüyüşü’ne hazırlanıyor Kadınlar 22’nci Feminist Gece Yürüyüşü’ne hazırlanıyor

‘İNTİHARLARI ŞÜPHELİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Açıklamayı, KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim yaptı. Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Ataselim, “Maalesef artık kadınlar sadece öldürülmüyor. Bu cinayetler gizleniyor. İntihar süsü veriliyor. Kadınlar sürekli pencerelerden, balkonlardan atılıyor. Etkin bir soruşturma yürütülmüyor. Yani toprağın altına sadece kadınları gömmüyorlar, gerçekleri de kadınlarla birlikte gömüyorlar. Şüpheli ölümleri de onların gündemine yine biz sokacağız. Biz asla intihar denileni şüpheli bırakmayacağız. Kadın cinayetlerini durduracağız” diye belirtti. 

‘BİZLER SOKAKTA OLDUKÇA UMUT VAR’

Ardından konuşan Derya Koç, kadınların 25 Kasım’da eşitsizliğe savaşa karşı yürüdüğünü belirterek, “Biz bugün savaşlara, eşitsizliğe, şiddete karşı yürüdük. Çünkü çok fazla kadın düşmanlığı var, çok fazla halk düşmanlığı var, çok fazla emekçi düşmanlığı var. Ama bizler sokakta oldukça her zaman umut var bizler örgütlü oldukça her zaman umut var” dedi.