İş cinayeti Ankara'da meydana geldi. Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı Orhan Demirel (30) isimli işçi inşaatta dış cephede çalıştığı esnada dengesini kaybetmesi sonucu iskeleden aşağıya düştü. Demirelin düştüğünü fark eden iş arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalede Orhan Demirel (30) hayatını kaybettiği belirlendi.

Demirel'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, memleketi  Çaldıran ilçesine bağlı Kavutlu (Şekevtka) mahallesinde toğrağa verildi.

BU YIL 30'UN ÜZERİNDE VANLI İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, bu yıl Van nüfusuna kayıtlı 30'un üzerinde işçi çalıştıkları çeşitli işlerde ve kentlerde hayatını kaybetti. Yılda ortalama en az 30-50  Vanlı işçi hayatını kaybederken, Kamuoyuna yansımıyanlar ile birlikte iş cinayetleri vahim boyutlara ulaştı.

EKİM AYINDA 150 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2023 yılının Ekim ayını kapsayan iş cinayetleri Rapora göre; Ekim ayında en az 150 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İş cinayetlerinin kent bazında en yüksek olduğu kent ise 17 işçi ölümü ile İstanbul oldu.

Ekim ayı ile beraber ilk 10 aylık iş cinayetleri bilançosunu da açıklayan İSİG, 10 ayda bin 634 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini aktardı. 

Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı: 8 işçi ise hala toprağın altında Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı: 8 işçi ise hala toprağın altında