Hrant'ın Komşuları, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i katleden Ogün Samast'ın tahliyesini protesto etmek için Bakırköy'de bulunan Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)  İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ve il yöneticilerinin yanı sıra birçok yurttaş destek verdi. Kürtçe, Türkçe, Ermenice dillerinde “Unutmayacağız” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, “Hrant için adalet için”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeniyiz” dövizleri taşındı. Açıklamada, “Hrant için adalet için”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları atıldı.

Açıklamada basın metnini Hrant’ın Komşuları’ndan Elif Ergin okudu.

‘CİNAYETİN İŞLENECEĞİ BİLİNİYORDU’

Devletin, Dink’e yönelik gerçekleştirilen cinayeti öncesinde bildiğini, ancak buna rağmen cinayete kayıtsız kaldığına dikkat çeken Ergin, “Emniyet raporlarından jandarma istihbaratına, Trabzon’dan Ankara ve İstanbul’a uzanan bilgi trafiğine kadar bu cinayetin işleneceği biliniyordu. Hrant’ın öldürüleceğini bildikleri halde susanlar, kıllarını kıpırdatmayanlar bu cinayete yol vermişlerdi. Tek bir tetikçi değil bütün bu karanlık eller birlikte çekmişlerdi Hrant’a çevrilen tetiği. Cinayetin arka planındaki gerçekler aydınlatılmadı, cinayeti organize edenler açığa çıkarılmadı. Bugün ise en başından beri kollanan tetikçi serbest bırakıldı” dedi.

KİMLER ‘SERBEST’?

“Gültan Kışanak'ın hukuksuz tutukluğunda yasal süre dolmasına, seçilmiş vekil Can Atalay hakkında AYM'nin verdiği hak ihlali kararına rağmen tutsaklığı sürüyor, Gezi tutsakları haksız hukuksuz bir şekilde içerde” diyen Ergin, bütün bunlara rağmen Dink’in katilinin serbest bırakıldığını belirtti. Ergin devamla, “Bu ülkenin mahkemelerince kaçak maden ocaklarında göçmen işçi çalıştırmak, suçun üstünü örtmek için patron eliyle işçi öldürmek serbest; kadınların kazanılmış haklarını gasp ederek, katilleri cezasızlıkla ödüllendirerek önünü açtıkları kadın cinayetleri işlemek serbest; kar ve rant hırsı uğruna çürük yapılarda binlerce yurttaşın ölümüne yol açmak serbest; mafya çetelerinin liderlerinin ülke yönetiminde söz sahibi olması serbest” şeklinde konuştu.

‘MEMLEKETİ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ’

İstanbul'da Online Çiçek Siparişi Nasıl Doğru Verilir İstanbul'da Online Çiçek Siparişi Nasıl Doğru Verilir

Samast’ın tahliye edilmesi başta olmak üzere ülkede yaşanan adaletsizlikleri kabul etmeyeceklerinin altını çizen Ergin, “Katilleri yaratan, büyüten, sırtını sıvazlayan, ve bütün bir ülkeye hakim olmak isteyen karanlığı kardeşliğimizin ışığıyla yeneceğiz. İnsanca, eşit ve özgürce yaşayacağımız bir Türkiye’yi kurana dek bu dava bitmeyecek. Bizler de, Hrant’ın komşuları olarak bu davanın takipçisi olacağız. Bu memleketi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez, bitmeyecek” diye belirtti.