Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor. Belediye eşbaşkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği ile ilgili başvurular, 10 Aralık'ta son bulacak. HEDEP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, başvuruların yoğun bir şekilde sürdüğünü aktardı. 

DEM Parti'den kayyum iddialarına ilşikin açıklama DEM Parti'den kayyum iddialarına ilşikin açıklama

Kayyımların "irade hırsızlığı" olduğunu ve başvuruların da buna karşı olduğunu belirten Şahin, "31 Mart seçimlerine hazırlanıyoruz. İktidarın 'belediyelere kayyım atayacağız' söylemine rağmen halk 'bu kez bütün belediyelerimizi alacağız ve belediyelerimize halkımızla beraber sahip çıkacağız' diyerek yoğun ilgi gösteriyor" dedi. 

BAŞVURU ÇAĞRISI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe eşbaşkanlığı, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeliği için başvuruların yoğun olduğunu kaydeden Şahin, komisyon sayısının bu nedenle ikiye çıkarıldığını söyledi. Çok kısa sürede başvuruların bine yaklaştığını dile getiren Şahin, son başvuruların 10 Aralık'ta olduğunu ve yoğunluğun bu son günlerde artacağını kaydetti. Şahin, "Bütün arkadaşlarımız, kriterlere uyan tüm kişilerin başvuruları bizim için önemlidir. Bu sadece başvuru değil, kayyım rejimine verilecek bir cevaptır" dedi. 

Adayları halkın belirleyeceğine vurgu yapan Şahin, "Başvuruları aldıktan sonra kriterlerimiz çerçevesinde ön seçimler, temayül yoklaması yapılacak. Bu şekilde başvuruları bir nihayete erdireceğiz" diye kaydetti. Şahin, "Başvuru yapmakla kalmayıp, bundan sonraki süreçlerde kayyımlar atanmaması için halkımızın neler yapılacağını tartışıp kararlaştıracağız. Hep birlikte kayyım rejimine son vereceğiz. Halkın olan belediyeleri tekrardan halka vereceğiz" ifadelerini kullandı.