AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın saldırıda yaralı kurtulan oğlu olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti eylemi 58’inci gününde devam ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM (Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Amed Milletvekili Sevilay Çelenk ile DEM Parti Ankara İl Örgütü, Adalet Bakanlığı önünde eylemini sürdüren Emine Şenyaşar ile Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti.

FERİT ŞENYŞAR: VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Ziyaret kapsamında ilk olarak konuşan Ferit Şenyaşar, yaklaşık beş ay önce Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmede Adalet Bakanı’nın kendilerine hastane de katliam yapan faillerin yargılanacağını ancak aradan geçen iki duruşmada da kimsenin yargılanmadığını bu yüzden eyleme devam etme kararını tekrar aldıklarını söyledi. Şenyşar, “Sözlerin tutulmaması üzerine bir kez daha Adalet Bakanlığı önüne geldik. Annem, oğlum bırakılmadığı sürece gerekirse burada ölürüm yine de buradan ayrılmam diyor” dedi.

‘BURAYA GELDİĞİMİZDE BAKANLIĞIN ÜÇ KAPISI DA KAPATILIYOR’

Şenyaşar, “Anne ile Adalet Bakanlığı’nın önüne geldik. Yarın yüzlerce kişi olacağız, diğer gün milyonlar gelecek ve Adalet Nöbeti eylemimize destek verecek. Bakın arkamızda Adalet Bakanlığı var; biz her buraya geldiğimizde bakanlığın üç kapısı da kapatılıyor. Bu durum bile Adalet Bakanı’nın ne kadar aciz olduğunu gösteriyor. Hastane de üç insanımız katledildi. Ama hastanede güvenlik kameraları çalındı. Hastanedeki güvenlik kameraları çalınmaz. Kardeşimiz serbest bırakılana kadar Adalet Nöbeti eylemimiz devam edecek” şeklinde ifadelerini kullandı.

Emine Şenyaşar da oğlunun bırakıldığı güne kadar Adalet Bakanlığı önünde ayrılmayacağının altını çizdi.

‘AİLENİN TALEPLERİ BİZİM DE TALEPLERİMİZDİR’

Ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise şunları söyledi: “Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti Adalet Bakanlığı önünde devam ediyor. Anamız oruçlu ve her akşam burada adaletin teselli edeceği umuduyla orucunu burada açıyor. Ben sözlerime başlarken; Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemine mübarek olmasını diliyorum. Hakikaten Ramazan Ayı’nın aradığımız adalete vesile olmasını diliyorum. Biraz önce Ferit, Şenyaşar ailesinin taleplerini bir kez daha sıraladı. Ailenin talepleri bizim de taleplerimizdir.

ŞENYAŞAR AİLESİ MAĞDUR EDİLDİ

Van protestolarında tutuklanan Uğur ve Örkmez'e cezaevinde saldırı Van protestolarında tutuklanan Uğur ve Örkmez'e cezaevinde saldırı

Şenyaşar ailesi AKP iktidarı ve onun destekçisi olan yargı tarafından mağdur edildi. Adaletin tecelli etmesi gerekiyor. Şenyaşar ailesinin fertleri kameraların önünde hastanede katlediliyor. Normal şartlarda sinek uçsa kolluk kuvvetleri tedbir alabilecekken, bu cinayete göz yumuluyor. Kolluk kuvvetlerinin de ihmali söz konusudur. Toplanan belgelerin ihmali de söz konusudur.

KATLEDENLERİ AKLAYAN KARARLARA İMZA ATILDI

Alınan mahkeme kararlarına baktığımızda; katledenleri aklayan kararlara imza atıldığını görüyoruz. Bu yüzden annenin Adalet Nöbeti eylemi çok önemli. Ailenin talebi çok açıktır; katliamda yaralı olarak kurtulan ve ağır yaralı bir şekilde cezaevine konulan bir insan cezaevinde tutulurken, katiller ellerini kollarını sallayarak dışarıda geziyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Şenyaşar ailesinin talepleri bizim talebimizdir. Vicdanı olan, yüreğinde az da olsa vicdanı olan her insanın ve bu konuyu yakından izleyen her insanın elini yüreğine koyarak, bu haklı adalet mücadelesinin yanında olmalıdır. Bizler de annenin talepleri gerçekleşinceye kadar bu mücadelenin yanında olacağız.