HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli “yüzde 50+1 sistemi değişmeli” açıklamasına yanıt verdi.

DEM Parti'den kayyum iddialarına ilşikin açıklama DEM Parti'den kayyum iddialarına ilşikin açıklama

Tülay Hatimoğulları, “Erdoğan 50+1’i gündemleştirdi. Erdoğan, Anayasa’yı kırıştırılacak bir kağıt, oynanacak bir oyuncak zannediyor. Erdoğan, 50+1’i sen getirdin. 50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir. Bizler HEDEP olarak tüm siyasi partilerin temsil hakkını savunuyoruz. Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynamaya ihtiyacımız yoktur” dedi.

Partisinin grup toplantısında açıklama yapan Hatimoğulları’nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kadınların siyasetteki yeri… AKP iktidarı ve diğerleri, kadınların siyasetteki temsiliyet oranlarını o kadar düşük tutuyorlar ki. Kadınlar siyasette daha belirleyici olmalı. Koca koca adamlar ‘Siyaseti biz yaparız’ diyerek bize müdahale ediyorlar.

Erdoğan 50+1’i gündemleştirdi. Erdoğan, Anayasa’yı kırıştırılacak bir kağıt, oynanacak bir oyuncak zannediyor. Erdoğan, 50+1’i sen getirdin. 50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir. Bizler HEDEP olarak tüm siyasi partilerin temsil hakkını savunuyoruz. Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynamaya ihtiyacımız yoktur.

En büyük kariyerimizi onların saltanatını yıkarak yapacağız.

Yaşadıkları bütün acılara rağmen analar hala ‘barış’ diyor. Biz kadınlara düşen en önemli görev Barış Anaları’nın uzattığı eli hep beraber tutmak, barışı haykırmak ve bunun mücadelesine el vermektir.

Sınırları aşan barış mücadelesini hep birlikte örgütlemeliyiz.

YEREL SEÇİM

Önümüz yerel seçim. Lütfen hız kesmeden seçim yarın olacakmış gibi hep birlikte çalışmalarımızı sürdürelim.

Kayyum sistemi açtığımız tüm kadın kurumlarını yok etmeyi hedefledi. Buradan kayyumlara diyoruz ki ‘Sayıştay’daki halinize bakın.’ Rüşvet diz boyu kayyumlarda. Bizlerin bunları topluma çok iyi anlatması lazım.

Ey kendini kaf dağında zanneden sahte muktedirler. Halkımızın evi olan belediyeleri kendi tasarruf alanı olarak göremezsiniz. Kayyumcu zihniyetten hesap soracağız. Bizim olanı geri alacağız. Belediyelerimizi yeniden inşa edeceğiz. Kadın odaklı yerel yönetimlerin nasıl olacağını Türkiye ve dünyaya bir kez daha göstereceğiz.”