İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde bir doktor, hakim olan hasta yakını tarafından polise şikayet edilerek gözaltına alındı. Türk Tabipleri Birliği, sert tepki gösterdi.

Diken’in aktardığına göre; 3 Temmuz’da Dilbaz, sabah viziti için girdiği hasta odasında, hasta yakınının refakatçiler için ayrılan yatakta yattığını görünce toparlanmasını istedi.

Hasta yakını bunun üzerine bağdaş kurarak “Ne yapacağız, kalkacak mıyız, oturacak mıyız?” dedi. Bunun üzerine Dilbaz ve hasta yakını tartıştı. Dilbaz, hakaret eden hasta yakınını uyardı.

POLİS OTOSUNA BİNERKEN FARK ETTİ

Vizitten sonra poliklinikte hasta bakmaya devam eden Dilbaz’ın yanına bir polis geldi. ‘Hakkındaki şikayet’ nedeniyle karakola götürüleceği söylendi. Şikayetçinin kimliği, bilgileri, Dilbaz’ın suçunun ne olduğunu anlatılmadı. Yasal haklarını kullanması engellendi. Polis otosuna binerken, tartıştığı hasta yakınını fark etti. Dilbaz, hasta yakınının hakim A.K. olduğunu öğrendi.

ÜÇ SAAT BEKLETİLDİ

Dilbaz emniyet müdürlüğünde ifade vermek için yaklaşık üç saat bekletildi. Hakim, polislerle sohbet ederken, ifadesi alınmayınca Dilbaz hastalarının poliklinikte beklediğini hatırlattı. Hakimden, “Bu beni ilgilendirmiyor. Sen önce refakatçiye nasıl davranacağını öğren” yanıtını aldı.

Kansere en dayanıklı kan grubu hangisi? Kansere en dayanıklı kan grubu hangisi?

İstanbul Tabip Odası Dilbaz’a yapılanları dün hastanenin önünde protesto etti. Türk Nöroşirürji Derneği de bir açıklama yayınladı.

Dilbaz’a ifade sürecinde suçlu muamelesi yapıldığını belirten dernek, hakim hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağına inandıklarını söyledi: “Yasa uygulayıcıların, yasaları keyfiyet içinde ve menfaatlerine uyacak biçimde kullanarak suistimal etmeleri, Türkiye Cumhuriyeti yargısına ve adalet sistemine zarar veriyor ve güvenilirliğine gölge düşürüyor.”