Öner'i katleden polisin tutuklanması talebi yine reddedildi Öner'i katleden polisin tutuklanması talebi yine reddedildi

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 30 yıllık ağır hasta tutuklu Cemal Tanhan (68), 23 Ekim'de felç geçirmesi üzerine Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, buradan da 27 Ekim'de Eskişehir Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne sevk edilmişti. 6 Kasım’da tahliyesine karar verilen Tanhan'ın tedavisi 39 gündür yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

Dördüncü evre kanseri olan Tanhan'ın hastalığı tüm vücuduna yayılmış durumda. Tedavi sürecinde konuşma yetisini kaybeden Tanhan'ın ayrıca zatürre olduğu ve ciğerleri su toplamış. 

Kızı Ayşe Tanhan, 27 Kasım’da babasının doktoru ile sağlığı hakkında görüştüklerini aktardı. Ayşe Tanhan, "Doktoru, ‘Ciğerlerinde biriken suyu çektik. Aldığı ilaçları değiştireceğiz. Eğer tedavi olumlu giderse uyandırmaya çalışacağız. Bu şekilde belki sevkini gerçekleştirebiliriz’ dedi. Ama babam uzun zamandır tedavi görüyor. Her geçen gün durumu daha da kötüye gidiyor. Çünkü cezaevinde olduğu için tedavisine geç başlandı. Belki erken tedavi olsa ve dışarıda olsaydı bu hale gelmezdi” dedi.