Hamas, varılan esir takası mutabakatı kapsamında 14 İsrailli ve 3 yabancı rehineyi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti. İsrail'in ise hapishanelerindeki 39 Filistinli çocuğu serbest bıraktığı belirtildi.

İsrail ordusundan serbest bırakılan rehinelere dair yapılan açıklamada, serbest bırakılan 17 rehinenin Mısır'a götürülmek üzere Refah Sınır Kapısı'na ulaşıp ulaşmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada da 13 İsrail, 3 Tayland ve 1 Rusya vatandaşının Kızılhaç'a teslim edildiği kaydedildi.

Çobanlar ile çiftçiler çatıştı: 21 ölü Çobanlar ile çiftçiler çatıştı: 21 ölü

Hamas yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile sağlanan esir takası ve çatışmalara "insani ara" verilmesini içeren mutabakatı, daha fazla esirin serbest bırakılması doğrultusunda uzatmaya çalıştıklarını bildirdi. 

Hamas ve İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, Gazze Şeridi'nden 39 İsrailli kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanelerinden de 117 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu. Uzlaşı kapsamında, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.