*Van mitinginde konuşan Tuncer Bakıhan, “Kürt meselesini çözmeyen hiçbir parti başarıya ulaşmaz. Halk, Newroz’da Kürt meselesinin çözümü için İmralı’yı adres göstererek ‘Sayın Öcalan Kürt meselesinin muhatabıdır’ dedi.

Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı

*DEM Parti’ye başvuran hareketli seçmenler yola çıkarken bütün seçmenlere de oy kullanma çağrısı yaptı.

*Rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede tedavisi süren Sanatçı Kadir İnanır'ın doktorları, tedavilere olumlu yanıt veren İnanır’ı yakın zamanda yoğun bakımdan çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

*Ataşehir'de Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Okulu inşaatında çalışan ve Van'ın Erciş ilçesi Tekler (Girgus) Mahallesi nüfusuna kayıtlı Ahmet Bayram (40) 5'inci kattan aşağıya düşerek hayatını kaybetti.

*Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli’de düzenlediği mitingde Ekrem İmamoğlu dönemini hedef aldı. "Ulaşımıyla, çevresiyle, depreme hazırlığıyla, sosyal belediyeciliğiyle İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir” diyen Erdoğan, Yeniden Refah Partisi’ne yönelik de “Bir dönem bizim yanımızda oldukları halde şimdi sadece AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirerek CHP’ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz. 31 Mart seçimlerinde şehrimiz ve ilçemiz için en hayırlı kararı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

*Mersin 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Gültak’ın bayrağa bastığı anlara ilişkin video hakkında jet hızıyla erişim engeli getirdi.

*DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kop’ta katıldığı halk buluşmasında “31 Mart'ta mührü DEM ağacının altına vuralım, zaferimizi DEM ağacının altında DEM’li çayla kutlayalım” diyerek, halktan sandıklara gözleri gibi sahip çıkmalarını istedi.

*DEM Parti'nin seçim çalışmalarına katılan Leyla Zana, Şırnak'ta halka seslendi: "İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere verin."

*AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde, ilçeyi AKP'nin yönettiğini unutarak çağrıda bulundu: "Sultanbeyli'de fetret devrine son veriyor muyuz?"

* İmamoğlu, Eyüpsultan Rami’deki konuşmasında, “Ekrem İmamoğlu kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız bütün vatandaşlarımıza eşit hizmet etti; bundan sonra yine eşit hizmet etmeye devam edecek. Ekrem İmamoğlu'nun arkasında kabine yok, Ekrem İmamoğlu'nun arkasında 16 milyon İstanbullu var. Ekrem İmamoğlu'na talimat veren yok. Ekrem İmamoğlu’na talimat veren, fikrini söyleyen 16 milyon İstanbullu var. İstanbullu ne derse, İstanbul'u ne isterse onu yapar” ifadelerini kullandı.

*Sonar Araştırma'nın İstanbul araştırmasının sonuçları açıklandı. İmamoğlu ile rakibi Kurum arasında yüzde 7 oranında fark var.

*Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Turgutlu’da halk buluşmasında konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik, “Bu arkadaş seçimlere kadar bizi terörist çapulcu ve marjinal de ilan ederse şaşırmayın Bana abla demeyin istemiyorum" sözleri üzerine Özel, “Tek itirazım biz miting yaparken Atatürk’ün partisine hakaret eden o afişeydi. Yoksa ben kampanya boyunca asla muhalefete muhalefet etmedim" dedi. Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, vatansever insanlar birbiri ile kavga etmez birbirine kötülük yapmaz” ifadelerini kullandı.

*Avrasya Araştırma şirketinin kurucusu Kemal Özkiraz, 30 büyükşehre dair yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaştı."Buna göre AK Parti 12 büyükşehir belediyesinde kesin kazanacak kadar farkla önde. CHP 8 büyükşehir belediyesinde kesin kazanacak şekilde önde, 7 büyükşehir belediyesinde anketlerimizin hata payı içerisinde önde. (Buralarda hangi partinin kazanacağı kesin olarak söylenemez) Ancak seçmen psikolojisinin kutuplaşmanın etkisi ile muhalefetten yana ağır bastığını söyleyebiliriz. DEM Parti 3 büyükşehirde kesin kazanacak. MHP Manisa'da CHP ile anketimizin hata payı sınırları içerisinde olmakla birlikte çok az önde görünüyor. Hata payımız içinde sonuç öngördüğümüz şehirlerde /yarışan iki parti için de/ kazanma şansları eşit demektir ve hiçbir sonuç sürpriz olmaz."

*Kızıldere direnişinin 52 yıldır devrimci mücadeleye can verdiğini söyleyen Ertuğrul Kürkçü, Kurdistan’da her hafta, her ay adsız Kürt gençlerinin kahramanı oldukları Kızıldereler yaşandığını ifaede etti. Kürkçü, "Kızıldere’nin mirası, bu 'dereler'de de akıp gidiyor, miras bizden zihnimizi ve kalbimizi bu dereleri birlikte kucaklayacak kadar genişletmeyi bekliyor" dedi.

*Oğlunun cenazesinin gömülü olduğu mezarlığa hayır işlemek için konteyner koyan Barış Annesi Dilşah Özgen’e verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasına, "konteynerlerin örgüt mezarlığına götürülmesi" gerekçe yapıldı.

*Sedyeyle cezaevine gönderilen Hatice Yıldız’ın avukatı Xebat Demircan, cezaevine para göndermenin yasada suç sayılmadığını vurgulayarak, “Bu paradan ancak ve ancak ‘cezaevi kantininin finansmanı’ durumu ortaya çıkar” dedi.

*Van'da Açlık Grevi İzleme ve Takip Koordinasyonu, 7 cezaevine dair hazırladığı raporda birçok hak ihlaline yer vererek, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin karşılanması çağrısı yaptı.

*Çaldıran ilçesinde bölgenin en kalabalık aşiretlerinden olan Meleyîler, DEM Parti’ye desteklerini yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle açıkladı.

*Van Genelinde 2 bin 444 sandıkta 714 bin 992 seçmenin oy kullanması bekleniliyor. Belediye başkan adaylarının seçim çalışmaları sürerken Van’da o kullanacak seçmen sayısı ve ilçelerde kurulacak sandık sayısı belli oldu.

* Van'da Jin bi hev re xurt e” şiarı ile 3’üncü Olağan Kongresini gerçekleştiren STAR Kadın Derneği, yeni yönetimini belirleyerek önümüzdeki süreçte mücadele ağılarını ve dayanışmayı büyütürecekleri mesajı verdi.