Amed’de, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor’un Soma deplasmanındaki galibiyetinin ardından başlayan kutlamalar devam ediyor. Gelecek hafta Menemenspor’u kendi sahasında ağırlayacak olan Amedspor’un, yenilmesi durumunda da gol averajıyla şampiyonluğuna garanti gözüyle bakılıyor.

Hasan Arat'tan, Dursun Özbek'e 'Murat Kurum' göndermeli tepki: 'Biz kendi yanağımızı okşatmadık' Hasan Arat'tan, Dursun Özbek'e 'Murat Kurum' göndermeli tepki: 'Biz kendi yanağımızı okşatmadık'

GALİBİYET COŞKUSU

Soma’daki galibiyet kentte erken coşkuyla karşılanırken, sokaklara çıkan Amedspor taraftarları Bajerê Nû (Yenişehir) ilçesinde bulunan Ofis Semti’ne akın etti. Birçok koldan Ofis’e yürüyen taraftarlar, takımlarının bayraklarını taşıyarak, “Diren ha Diyarbêkir diren” şarkısını hep bir ağızdan söyledi. Taraftarlar, kentin her noktasından konvoyla kenti baştanbaşa korna çalarak, turluyor. Konvoylarda ise kadınların yoğunluğu dikkat çekti.

Şarkılarla coşkusunu sürdüren yurttaşlar yer yer araçlarını durdurarak, halaya durdu. Ofis’teki esnaflar da, iş yerlerinde açtıkları müzikler eşliğinde halaya durdu. Kutlamalar yoğunluklu olarak Ofis Semti’nde devam ederken, bir grup taraftar ise İzmir’den gelecek Amedspor kafilesini karşılamak için havaalanına doğru harekete geçti.