* 3 gün içerisinde Van nüfusuna kayıtlı Baran Tekin (25), Mert Bayat ( 20) ve Nevzat Karaaslan (55) hayatını kaybetti.

*Yargıtay, yerel mahkemenin Van'da Berivan Bayram'ı katleden Rıdvan Bayram’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayladı.

*Kürt halkının İran'daki bağımsızlık mücadelesini yürüten Simkoyê Şikak'ın kızı Hediye Zirekbilek (Hedoya Simko), 100 yaşında Van'da yaşamını yitirdi.

*Yerel yönetim seçimleri için adayların önseçim ile belirleneceği Van’daki çalışmaları ilişkin bilgi veren DEM Parti Wan Eşbaşkanı Gönül Uzunay, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 13 ilçeyi de almaya talip olduklarını ve iddialı olduklarını söyledi.

*Kobanê Davası'nda savunmasını sürdüren Selahattin Demirtaş, "Bir kişinin halk tarafından önder olarak kabul edilip edilmediği siyasi eleştiri ve tartışma konusudur. Ama yargı konusu olamaz. Ben değil, milyonlarca insan Öcalan’ı halk önderi ilan etti” dedi.

*Van-Hakkari karayolunda yoğun buzlanma nedeni ile 3 aracın şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

*Van-İstanbul seferi yapan THY Uçağında yolcular arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.

Van'da gerçekleşen operasyonlarında haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 29 hükümlü yakalandı.

*Malatya Pütürge'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 9.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

*Xana Axpar’da katledilen 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez’in davasına ilişkin mahkeme açıkladığı gerekçeli kararda, 2 fail için, “suçlamaları kabul etmediklerine dair istitkarlı beyanları” ve “üzerlerine atılı suç nedeniyle cezalandırılmalarına yeterli düzeyde her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı somut delil bulunmadığını” belirtti.

*Kobanê Davası'nda Kürtçe başladığı savunmasını Kürtçe tamamlayan Selahattin Demirtaş, "Özgür günlerde buluşacağız. Yaşasın özgürlük mücadelesi" dedi. Demirtaş, savunmasında ayrıca Kürt sorununun çözümüne dair 7 öneri sıraladı.

*İsrail'in, Hamas'ın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" saldırıları sonrası Gazze Şeridi'ne yönelik hava, kara ve denizden başlattığı saldırılarda 3 ay geride kaldı. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 1,9 milyon kişi yerinden oldu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda, öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 113 artarak, 22 bin 835'e çıktı.

*Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başbakan Elisabeth Borne’nin istifasını kabul etti. Borne, yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam edecek.

*İstanbul’da taksi ücretine yapılan yüzde 28,09 zammı az bulan taksiciler, toplantının yapıldığı UKOME binasına saldırdı. Polis, müdahale ettiği taksicilerden bazılarını gözaltına aldı.

*DEM Parti, 90 seçim çevresinde gösterilecek adayları 13-14 Ocak tarihlerinde yapılacak ön seçimle belirleyecek.

*Türkiye'nin Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebini kabul etmeyen Almanya, Suudi Arabistan'a uyguladığı vetoyu kaldırıyor.

*Evrensel Muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 24’üncü yılında mezarı başında anıldı. Oğlunun mezarı başında konuşan anne Fadime Göktepe, "Bugün Metin gibi gazetecilik yapan herkesin birer Metin olduğunu" ifade etti.

*İddiaya göre Meral Akşener, 81 ilde aday çıkarma kararının alındığı Genel İdare Kurulu toplantısında kararı eleştiren üyelere, "bütün sorumluluğu alıyorum, eğer 14 Mayıs tarihinde aldığımız oyun altına düşersek istifa edeceğim” diyerek cevap verdi.

*Urfa’da mahalle bekçileri Rojavalı Dîyar Mihammed adlı genç ile kimliği öğrenilemeyen 2 kişiyi ayağından vurarak yaraladı.

*İran'da başı açık fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Kürt kadın Roya Heshmati'ye 74 "kırbaç cezası" verildi. Heshmati, işkence sırasında "'Jin, Jîyan, Azadî" sloganını attığını anlattı.

*Dem Parti Erciş Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı Güler Temel katılmış olduğu canlı yayın programında Erciş için planladığı projeleri ve belediyecilik anlayışını anlattı. “Toplumun her kesimini kucaklayan ve sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen projelerimizle Erciş’in yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz,” diyen Temel, yerel yönetimlerdeki vizyonunu vurguladı.