Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 339’a ulaştı. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) sosyal medya hesaplarından duyurduğu bilgilere göre sadece 1 Ocak’tan bu yana 18 sağlık çalışanı pandemiden dolayı yaşamını yitirdi.

9 GÜNDE 19 SAĞLIK ÇALIŞANI

Pandemiden dolayı 2021 yılının ilk 9 gününde yaşamını yitiren 19 sağlık çalışanından 9’u doktor, 3’ü eczacı, 1’i diş hekimi, 1’i teknisyen, 1’i sağlık memuru, 1’i tercüman, 1’i ağız ve diş sağlığı polikliniği çalışanı, 1’i kimyager, 1’i muhasebe sorumlusu.

Yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının bilgileri ise şöyle: “Mersin'de özel bir hastanede çalışan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kemal Aslan, İstanbul'da işyeri hekimi olarak çalışan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yavuz Eryılmaz, Gaziantep'te çalışan Eczacı Mehmet Çinpolat, Tekirdağ Çorlu'da çalışan Eczacı Halit Usluel, Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Sağlık Memuru Oğuzhan Özkan, İzmir'de özel bir hastanede görev yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. A. Uğur Yılmaz, Mersin'de işyeri hekimliği yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Doğan Yıldırım, Mersin'de özel bir hastanede çalışan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soyer Şimşek, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Tomografi Teknisyeni Özgül Yaşar, Aydın'da özel bir hastanede çalışan Nöroloji Uzmanı Dr. Öztekin Yüce, Kilis Devlet Hastanesi'nde tercüman olarak çalışan Ayyuş Eryılmaz, Amasya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde görev yapan Orkun Karadağ, Aydın'da uzun yıllar görev yapan Emekli Dişhekimi Ali Kandemir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan emekli Prof. Dr. Münevver Bertan, Samsun'da özel bir hastanede çalışan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Necati Emirhan, Samsun'un Ayvacık ilçesinde görev yapan Eczacı Köksal Türkel,  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görev yapan Kimyager Cemal İrten, Manisa Salihli'de özel bir hastanede çalışan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Cemal Yıldır, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Muhasebe Birim Sorumlusu Murat Bayram.”