Görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Bismil Belediyesi Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) koronavirüse karşı dezavantajlı yurttaşların ekonomik yüklerini azaltmak için başlattığı “Kardeş Aile Kampanyası” kapsamında 10 kardeş aile ilan ettiklerini duyurdu.

Kampanyaya destek çağrısı yapan eşbaşkanlar, iktidarın koronavirüs salgını karşısında kaderine terk ettiğini belirterek, HDP’nin halk ile “Paylaşıyoruz, dayanışıyoruz” sloganıyla “Kardeş Aile Kampanyası” başlattığını hatırlattı. Amaçlarının kampanyanın tüm halka ulaşması olduğuna vurgu yapana eşbaşkanlar, “Bu kampanya ile amaçlanan tüm il, ilçe, belde ve mahallelerde tüm halkımıza ulaşmak, destek ve dayanışma içinde olmak ve halkımızın yalnız olmadığını tüm cümle cihana göstermektir. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimize, insanlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek ve halkımızı namerde muhtaç etmemektir. Tüm alanlarda kurulacak tespit komisyonları ile ilk etapta seçilmiş milletvekillerimiz on ailemiz ile dayanışma içerisinde olacaklardır. Gerekli gıda ve yardım paketleri hazırlanacak ve her konuda ailelerimiz ile destek ve dayanışma gösterilecektir” ifadeleri kullanıldı.

DESTEK ÇAĞRISI

Eşbaşkanlar kampanyaya destek çağrısında “Bismil Belediye Eşbaşkanları olarak Bismil ilçemiz HDP tespit komisyonları üzerinden on ailemizle 'kardeş aile' kapsamında destek ve dayanışma içerisinde olacağız. Tarihi öneme sahip bu zor süreçte partimizin tüm seçilmişleri, yöneticilerini, üyelerini, ilçemizdeki iş insanlarını ve halkına gönül vermiş güzel yürekli insanlarımızı bu kampanyaya imkan ve olanakları ölçüsünde destek vermeye, halkımızın yalnız olmadığını, zorlukların üstesinden beraber geleceğimizi göstermeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.