Valiler, Türkiye’nin 81 ilinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde Covid-19 tedbirleri denetimi yaptı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in de denetim sırasındaki büyük tepki çekti.

Vali Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda koronavirüs denetiminde bulundu. Denetimler sırasında bir dönerci dükkanına doğru yönelen Vali Atik, kendisini tanımayan çalışana, eldivensiz çalışma gerekçesiyle ceza kesme talimatı verdi ve ekibine de “kapatıyoruz” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüye gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Vali Atik, özür diledi. 

YORGUNLUĞU GEREKÇE GÖSTERDİ

Gelen tepkiler üzerine Vali Atik yazılı açıklama yaptı. Atik, esnafa yönelik tutum ve davranışı nedeniyle özür dilerken, şunları belirtti:

“Bugüne kadar birçok denetime katıldık. Ülkemizin ve devletimizin salgına karşı nasıl bir mücadele verdiğini uygun bir lisan-ı hal ile izah etmeye çalıştık… Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde başı sonu detaylıca bakıldığında konumunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşımızı koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır. Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum.”

 Atik'in yayınladığı özür metindeki hatalar ise gündem oldu. imla hataları nedeniyle 3 kez yayınlandı.

'CANIMA YETTİ'

Ayrıca denetimler sırasında maske takmayan bir esnaf ile karşılaşan Vali Atik, “Neden maske takmıyorsun” diye sordu. Esnaf, "Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı gün 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?" sözleriyle valiye sitem etti.

CHP'DEN TEPKİ

Atik ile esnaf arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu. Vali Atik’e tepkiler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da Vali Atik’in esnafa yönelik tutumunu eleştirerek, “Gönül isterdi ki Denizli halkın valisi olma tavrıyla gündemde olsun. Ancak Denizli ekonomik buhranın pençesinde inim inim inleyen ve ‘Gebermek istiyorum’ diyen esnafıyla ve kibirli tavrıyla Vali ile gündemde” dedi.