Rusya'nın Ukrayna operasyonu dördüncü gününde kent merkezlerinde sürüyor. Uzun süredir Ukrayna’dan ayrılmak isteyen Türkiyeli yaklaşık 2 bin öğrenci, birçok kentte mahsur kalmış durumda. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus askerlerinin ülkenin ikinci büyük kenti olan Harkov'a girdiğini açıkladı. 

RUS ZIRHLI ARAÇLARI HARKOV’DA 

Kent merkezinden yoğun çatışmaların yaşandığı ve Donbass sınırına 30 kilometre mesafede bulunan kentte mahsur kalan ve ajansımıza ulaşan bir öğrenci, dün gece Rusya askerlerinin kente girdiğini doğruladı. Gece boyunca kent merkezinde yoğun çatışma ve patlama seslerinin geldiğini ifade eden öğrenci, geceyi kaldıkları apartmanın sığınağından geçirdiklerini, sokaklarda Rusya’ya ait üzerinde “Z” işaretleri olan zırhlı araçların gezdiğini kaydetti. Patlamaların sığındıkları alana çok yakın bir mesafede gerçekleştiğini belirten öğrenci, dün bir otobüsle 50 kişilik bir Türkiyeli öğrenci grubunun Harkov’dan tahliye edildiği bilgisini verdi. 

‘BİR GÜNLÜ YİYECEK VE İÇECEK KALDI’

Yüzlerce Türkiyeli öğrencinin bulunduğu kentte sadece bir otobüs tahliye yaptığını ve 50 kişi aldığını anlatan öğrenci, tahliye edilen kişilerin AKP milletvekili ve AKP’li yöneticilerin yakın akrabaları olduklarını savundu. Kaldıkları yere yakın bir yerde bulunan ve tahliye dilen 2 öğrencinin (B.S. ve soy ismi öğrenilemeyen Alp adında öğrenciler) “Milletvekili yakınıyız, onun için tahliye ediyorlar” dediklerini belirten öğrenci, ayrımcılığa tepki gösterdi. 

‘NEDEN BİZ TAHLİYE EDİLMİYORUZ’ 

Mezopotamya Ajansı'na ulaşan öğrenci, gönderdiği videoda yetkililere seslenerek, “Neden biz tahliye edilmiyoruz?” diye sordu. Bir günlük yiyecek ve içeceklerinin kaldığını dile getiren öğrenci, yiyecek ve içecek alacakları bir marketin olmadığını kaydetti. 

MA / Emrullah Acar