Mardin’de 70’inci Mekanize Alay Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Ömer Ayas, 19 yaşındaki kadını 2018 Aralık ayından 2019 Haziran ayına kadar tehdit ederek, sistematik bir şekilde tecavüzde bulundu. Kadına şiddet uygulayan Ayas, her defasında tecavüzü birilerine anlatması durumunda ölümle tehdit etti. Şikayet üzerine hakkında “Tehdit, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ile “Nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla dava açılan Ayas’ın önümüzdeki günlerde görülecek karar duruşması öncesi savcılık mütalaasını hazırladı. 

KAYITLAR GÖRMEZDEN GELİNDİ

Kadına dönük tehdit ve tecavüzü kabul ettiği ses kayıtlarının dosyada yer almasına rağmen savcılık, uzman çavuşun savunmasına itibar ederek, beraat talebinde bulundu. Kadının “rızası” olduğunu savunan savcılık, mütalaasının her cümlesinde sanığın savunmasına değindi. Sanığın, “Katılan ile rızasına dayalı olarak birliktelik yaşadıkları” yönündeki savunmasına değinen savcılık, ses kayıtlarındaki ikrara rağmen “Sanığın katılan ile zorla cinsel ilişkiye girdiğine dair katılanın soyut iddiası dışında delil bulunmadığı” değerlendirmesi yaptı.

SANIĞIN BAYANI ESAS ALINDI 

Beraat talebine kadının maruz kaldığı tecavüzün üzerinden 4 ay geçtikten sonra şikayette bulunmasını gerekçe gösteren savcılık, “Şayet sanık katılan ile zorla birlikte olmuş olsaydı, katılanın daha sonraki birlikteliği kabul etmemesi gerekirdi” ifadelerine yer verdi. Katılanın anlatımlarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu değerlendirmesi yapan savcılık, kadının iddiası dışında delil olmadığı savunması yaparak, “Sanığın tutarlı beyanına itibar edilmesi gerektiğini” belirtti. 

MA / Ahmet Kanbal