Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde, 18 Temmuz 2016'da ot biçen çocuklarına yemek götüren Sürmi İnce'nin (55) öldürülmesine ilişkin Uzman Çavuş Ali Dalgıran hakkında "taksirle öldürmek" suçlamasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan sanık Dalgıran ise duruşmaya katılmadı.

Görülen duruşmaya İnce'nin avukat oğlu Bünyamin İnce’nin yanı sıra Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD)'li avukatlar hazır bulundu.

Kimlik tespitlerinin ardından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)  ile bağlanan tanıklar D.B, - İ.E, - Y.A, ve Y.K olayın yaşandığı gün olay mahalline takviye ekip olarak kobra tipi zırhlı araçla giden askerler Sürmi İnce' nin yaşamını yitirdiği yerde yaşananları anlattı.

TALEPLERİN KARARINA RED

Tanıkların ifadeleri dinledikten sonra söz alan avukatlar, dinlenen her dört tanığın ifadelerini çelişkili olması üzerine haklarında soruşturma başlatılmasını, dinlenen tanıkların sanık olarak yargılanmalarını, olay yerine uygulamalı keşfin yapılmasını ve uzman kişi tarafından 'bilirkişi' raporu ve sanık Ali Dalgıran hakkında acil tutuklama kararı verilmesini talep etti. Avukatlar tarafından istenilen tüm taleplere ise mahkeme heyeti tarafından red kararı verildi.

Sanığın tutuklanma talebini de reddeden mahkeme duruşmayı 11 Haziran'a erteledi.(Hakkari/MA)