Şırnak kırsalında bulunan ve 3 gün boyunca sivillerin girişine yasaklanan Cudi Dağı bölgesinde askeri operasyon başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), “Yıldırım-1 Cudi” adını verdiği operasyona bini aşkın askerin katıldığı belirtiliyor. 

Bölgede helikopter hareketliliği ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hareketliliği yaşanıyor. 

BİN 485 PERSONEL

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, operasyona asker ve polislerin içerisinde yer aldığı bin 485 personelin katıldığını belirtti.

22 BÖLGEYE YASAK GETİRİLDİ

Öte yandan, Şırnak Valiliği, merkez, Cizre ve Silopi ilçeleri arasında bulunan 22 bölgeye 3 günlük yasak getirildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Şırnak İlimiz (Merkez ilçe, Cizre ve Silopi), Cudi Dağı, Büyük Dağ, Yayla Tepe, Gâvur Tepe, Mameliyi Pınarı, Deriyedülü Tepe, Havolehavşi Tepe, Deviyeozga Sırtı, Ganiyesinak Deresi, Dalgaduriyi Tepe, Kemal Deresi, Kösreli Mahallesi, Kurtik Tepe, Koyunören Köyü, Üçkardeşler Tepe, Ezmin Tepe, Bişi Yaylası, Damlaca Mahallesi, Kamışlı Sırtı, İsimsiz Tepe, Düz Tepe, Çimenli Tepe Bölgelerine 13 Temmuz 2020 saat 18.00 (dâhil) – 16 Temmuz 2020 saat 24.00 (dâhil) tarihleri arasında (3) üç gün süreyle giriş çıkışlar ile tüm sivil faaliyetler yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın bahse konu tarihler arasında can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır” denildi.(Şırnak/MA)