AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın "adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 81’inci gününde devam ediyor. Aile sabah sabah saatlerinde adliye önüne gelerek, eylemlerini sürdürmeye başladı. Adliye bahçesinde beklemelerine izin verilmeyen aile eylemlerini adliye bariyerlerinin önünde sürdürüyor. 

‘GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK’

Elazığ Cezaevi’nde 3 yıldır tek kişilik oda da tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ı dün cezaevinde ziyaret ettiği için nöbet eylemine katılamayan Ferit Şenyaşar bugün bir kez daha adliye önüne geldi. Kardeşi ile yaptığı görüşmeye dair konuşan Şenyaşar, kardeşinin 3 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu, buna rağmen cezaevinde tek başına direndiğini söyledi. Adalete olan inançlarını yitirmeyeceklerinin altını çizen Şenyaşar, “Umutluyuz. Kardeşimde inancını yitirmiyor. Bir gün gerçekler ortaya çıkacak ve kardeşimde cezaevinden çıkacaktır” dedi. 

‘SÖZÜMÜZ VAR’

Eylemlerine ilişkin konuşan Şenyaşar, günlerdir Urfa’da adalet mücadelesi verdiklerini, hukuk devleti ve adaletin olmadığını söyledi. Adaleti aramaya devam edeceklerini söyleyen Şenyaşar, “Evde oturmayı kabul etmiyoruz. Zulüm altında yaşıyoruz. Dayanışmayla bu mücadelemizi sürdürüyoruz. 3 insanımız katledildi. Onlara sözümüz var. Katliamı yapanlar yargı önüne çıkıp hesap vermeden adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Meclisi  Urfa Adliyesi önüne gelerek aileye destek ziyaretinde bulundu. Emine Şenyaşar, kendisiyle dayanışma içinde olan kadınlara sürecin başından bu yana yaşadıklarını aktardı. 

‘HUKUK İŞLEMİYOR’

Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Zuhal Sezen, ailenin maruz kaldığı saldırıları ve yargısal boyuta işaret ederek, “Sözün bittiği yerdeyiz. 3 yıldır hala adalet yerini bulmadı. Hukukun hantallığını görüyoruz. Hukuk sadece güçlüler için mi işliyor? Yurttaşlar neden hukuktan yararlanamıyorlar. Biz anneler ve kadınlar olarak Emine annenin acısını hissediyoruz. Kürtler olarak ikinci sınıf muamelesi görmemek için zaten mücadele ediyoruz. Ancak kadınlar olarak iki kat mücadele etmek zorundayız. Kürt kadınları olarak çok daha güçlü mücadele vermek zorundayız ve veriyoruz. Adalet yerini buluncaya kadar ailenin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yapılan ziyaretlerin değerli olduğunu söyleyen Ferit Şenyaşar, “Annemle birlikte burada olmaya devam edeceğiz. Adalet mücadelemizi de dayanışmayla sürdüreceğiz” dedi. (Urfa/MA)