AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın başlattıkları "Adalet Nöbeti”, 101’inci gününde devam etti.

Her gün olduğu gibi sabah mesai başlangıcı saatinde yine Urfa Adliyesi önünde gelen anne ve oğlunun elinde üzerinde “Bir anne 101 gündür Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın önünde adalet nöbeti tutuyor. 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı döviz yer aldı. 

Anne ve oğlu binanın hemen girişindeki beton bariyerlerin önüne çöküp, nöbetlerine başladı. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” adını verdikleri kaldırımda nöbetlerini sürdüren Şenyaşar ailesi, adliyeye gelip, giden yurttaşlara ve avukatlara verdikleri adalet mücadelesini anlattı.

Nöbet eylemi devam ederken ailenin Twitter adresinden Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Urfa Emniyet Müdürlüğü ve Urfa Valisi Abdullah Erin’in hesapları etiketlenerek şu mesaj paylaşıldı: 

“Savcılık bize lütufta bulunuyor. ‘Adliye dışında oturun size karışmayacağız’ Biz oturmaya gelmedik! Hastanede katledilen 3 insan için ‘ADALET’ istiyoruz. Sesimizi duyacak vicdanlı bir yetkili yok mu!” 

İstanbul'dan kente gelen Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Şenyaşar Ailesi’yle birlikte gün boyu nöbet tutacak. Heyete, Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili eşlik etti. 

Heyeti “Adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşılayan anne Emine Şenyaşar'a, beyaz tülbent hediye edildi. Heyete saldırı günü ve sonrasında yaşananlarla ilgili aktarımlarda bulunan anne Emine Şenyaşar, ağıtlar yaktı.

ABLUKAYA ALINDILAR

Barış Anneleri ve Şenyaşar ailesi, polis ablukasına alındı. Gazetecilerin görüntü almasını engelleyen polisler, "Basın özgürlüğü bir yere kadar"  dedi.

Bu esnada Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri'yi ziyaret eden AKP Urfa Milletvekili Abdülkerim Gök, adliye binasında ayrıldığı esnada anne Emine Şenyaşar, polis ablukasını yararak protesto etti. Gök’ün aracını durdurmaya çalışan Şenyaşar, “Adalet yok” diye seslendi. Anne Şenyaşar ile vekil aracı aralarında bariyer oluşturan polisler, basın çalışanlarının görüntü almasını da engelledi. Annesine yönelik polis müdahalesine tepki gösteren Ferit Şenyaşar, “Hak hukuk adalet” sloganları attı. Polisler, anne ve oğlunu zor kullanarak, Gök’ten uzaklaştırıldı. 

Barış Anneleri’nin destek verdiği Şenyaşar ailesinin “Adalet” nöbeti 101’inci gününde sürüyor. (Urfa/MA)