Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 344'üncü gününde devam ediyor. Aile, sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak, Urfa Adliyesi önüne geldi. 

14 Haziran 2018’de işyerlerinde başlayan, Suruç Devlet Hastanesi’nde katliama dönüşen olayda hayatını kaybeden Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal’in fotoğraflarının yer aldığı, “Baba ve oğlu herkesin gözeleri önünde katledildi. Olayla ilgili tutuklu yok. Anne, hukuksuz yere tutuklanan ve katledilenler için adalet bekliyor. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı pankartı adliye binası önünde bulunan beton bariyerlere asan aile, adliyeye yolu düşün yurttaşlara yaklaşık 4 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair bilgi aktarımında bulunuyor.

Aile, sanal medya hesaplarından, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada Emine Şenyaşar'a 265 gün adli para cezası verilmesine tepki göstererek, “Hastane katliamından sonra, ailesinin vekili olan Yıldız, anneye açtığı davayı kazandı. AKP içinde bile istenmeyen vekil talimatla davayı kazanabilir. Halk önünde kaybeden bellidir” mesajı paylaştı. 

Yapılan paylaşımda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Urfa Valisi Abdullah Erin ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın hesapları etiketlendi.