Türkiye’de Kamu-Özel Ortaklığı ile hayata geçirilen ve hasta doluluk garantisi verilen şehir hastaneleri, AKP hükümetinin gözde firmalarını zengin ederken, halka sunulması gereken sağlık hizmetleri ise göz ardı edilmekte. Hizmet adı altında açılan bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi'nde sara hastası 7 yaşındaki  çocuk ‘tercüman yok’ bahanesiyle saatlerce soğuk havada bekletildi.

Hastanenin bekleme salonunda saatlerce tercüman bekleyen Türkiye vatandaşı olmayan M.E.A’yı hastane görevlileri görmezden gelirken, sadece sterilize edilmemiş bir battaniye hasta çocuğa verildi.

‘ÇOCUĞUM SARA HASTASI VE TEDAVİ EDİLMİYOR'

M.E A’nın babası daha öncede çocuğunun hastalandığını ve birçok devlet hastanesine gittiğini belirtti. Baba, ”3 ay önce çocuğum hastalandı tedavi için birçok devlet hastanesine gittim. Ama bize yardımcı olmadılar, herkes başından savdı. Çocuğum sara hastası ve tedavi edilmesi gerek. Hastaneye sürekli geliyoruz ve bizi geri yolluyorlar. Önce Balcalı Hastanesi’ne götürdüm onlar da bize bakmadı. Acile gidiyoruz bizi oradan da eve yolluyorlar. Şimdi de buraya geldim ama bizimle ilgilenen yok. Hem dil konusunda ifade edemiyoruz kendimizi hem de bizi kimse ciddiye almıyor. Çocuğum çok hasta ve hastaneye yatması gerek. Bu durumda olan bir hasta bu şekilde bekletilemez. Görüyorsunuz nasıl titriyor soğuktan, herkes gelip yanımızdan geçiyor. Bizi gören dahi olmuyor" diye konuştu. 

Jinnews Haber Ajansı