Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Savunma Kampanyası” kapsamında Ağrı’da “HDP’liyiz, her yerdeyiz” şiarıyla halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in yanı sıra milletvekilleri, yerine kayyım atanan ilçe belediye eşbaşkanları ile çevre illerden de gelen partililer katıldı. Sancar ve Aydeniz havaalanında yüzlerce kişi tarafından sloganlarla karşıladı. 

SLOGANLARLA KARŞILAMA

Konvoy şeklinde merkeze geçen eş genel başkanlar, Eski Van Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Heyeti karşılayan kitle, "HDP halktır halk burada", "Direne direne kazanacağız", "Jin jiyan azadî" ve "Baskılar bizi yıldıramaz " sloganları attı. Kitle ardından sloganlarla HDP il binasına yürüdü. 

AYDENİZ: DİZ ÇÖKMEDİK

Burada kısa bir konuşma yapan Aydeniz "Uzun bir süredir baskı ve yıldırma politikalarıyla partimizin üzerine geliniyor fakat halk tüm baskılara karşı partimizi sahiplenerek mücadelesini yürütüyor. Şuana kadar bu halk baskıya karşı diz çökmedi, çökmeyecektir" dedi. 

SANCAR: BİZE BU GÜCÜ VEREN HALKIMIZDIR

Sancar ise, "Serhat'ın serin dağlarından bizi sıcaklıkla karşılayan halkımıza yürekten teşekkür ederiz. ‘HDP'yiz buradayız’ dedik. Ağrı’da yaptığımız yürüyüşü ülkenin dört bir yanında da yapıyoruz. Bize bu gücü veren, halkımızın emeğidir. Haklıyız ve kazanacağız. Ne polis baskısıyla ne kapatmayla bizi yandıramazlar” diye konuştu. 

Konuşmalarının ardından eş genel başkanlar ve partililer Patnos ilçesinde düzenlenecek olan halk buluşmasına katılmak için yola çıktı.(Ağrı/MA)