Türkiye ve bölge kentlerinde kadın katliamı, kadına yönelik şiddet faillerinin yargılandığı davaların yanında siyasetçilerin ve gazetecilerin davaları da var. Bu haftanın en önemli davalardan biri Batman’da yaşayan İpek Er’e tecavüz ettikten sonra ölümüne sebep olan uzman çavuş Musa Orhan olurken, gazeteciler Sadiye Eser ve Sabiha Temizkan da bu haftaya adliyeye gelecekler arasında.

Bu hafta görülecek kimi davalar şöyle:

12 Ekim: İstanbul Esenyurt’ta dini nikahla evli olduğu  Elif Özde Uzun’u sistematik şiddet uygulayarak katleden Erhan Taslı’nın yargılandığı davanın duruşması Bakırköy 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

13 Ekim:  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Mukaddes Karakoç'un tahliye edildikten sonra  tutuksuz yargılandığı davanın duruşması Van 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

13 Ekim: Dokuz yıl önce babası İ.K.'nin tecavüz ettiği çocuğa bir yıl önce tecavüz eden dayısı Yahya Kaymaz hakkında açılan davanın ilk duruşması Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

14 Ekim: İstanbul’da İrem Zarif’i sistematik şiddete maruz bırakan ve koruma, uzaklaştırma kararına rağmen şiddeti sürdürerek 8 aylık hamile olduğu bebeği katleden Abdullah Zarif’in yargılandığı dava İstanbul Anadolu 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

14 Ekim: Diyarbakır Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Belgin Diken hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

14 Ekim: Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Sarıgül Hamarat’ı katleden evli olduğu Yunus Hamarat’ın yargılandığı davanın duruşması Silivri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

15 Ekim: İstanbul’da gazeteci Sabiha Temizkan’ın yargılandığı davanın duruşması İstanbul’da Çağlayan 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

15 Ekim: Ankara’da Y.O.’yu katletme girişiminde bulunan ve bir gözünü kaybetmesine sebep olan Ömer Faruk A., kardeşi Berkcan A. ve arkadaşı Yunus Emre T.’nin yargılandığı davanın   duruşması Ankara 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

15 Ekim: İstanbul’da gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu’nun yargılandıkları davanın duruşması İstanbul Çağlayan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

16 Ekim: Batman’ın Beşiri ilçesinde İpek Er’e tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın yargılamasına Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

16 Ekim: Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Hüseyin Derviş'in yargılandığı davanın duruşması Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.