Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik 17 Haziran’da gerçekleştirilen ve partili çalışan Deniz Poyraz’ı katleden fail Onur Gencer hakkında açılan davanın ikinci duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 saat gecikmeli başladı. İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi salonun küçük olması nedeniyle mahkeme heyetiyle yapılan müzakere sonucunda salona 100 kişinin alınması kararlaştırıldı. 

ÇOK SAYIDA AVUKAT KATILDI

Fail Gencer ile birlikte duruşmaya Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, babası Abdullillah Poyraz ve kardeşleri ile Hukuk örgütleri Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular üyesi avukatlar ile Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır, Mardin, Muş, İzmir baro başkanları, İstanbul, Bursa, Trabzon, Şırnak ve Yalova baroları yönetim kurulu üyeleri katıldı.

  

SANCAR DURUŞMA SALONUNDA

Duruşmayı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, SYKP Eş Genel Başkanları Canan Yüce ve Cavit Uğur, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, HDP milletvekilleri, MYK, PM ve Kadın Meclisi üyeleri, Yeşil Sol Parti Eş Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izledi.  

HEM UYARI HEM TEHDİT

Mahkeme başkanı, geçen duruşmada çekilip sanal medyada yayımlanan görüntülere dair İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın res’en soruşturma başlattığını belirtti. Mahkeme başkanı, önce düzen ve disiplin sağlanması gerektiğini belirterek, “Arbede yaşanırsa duruşmaya ara verip, Şakran Kampüsünde duruşma yapmak zorunda kalabiliriz. Sağduyulu olalım. Salondaki birçok kişinin avukat olduğunu biliyorum. Biz genel yetkili mahkemeyiz” diyerek hem uyarı hem de tehditlerde bulundu.  

Mahkeme Başkanı’nın konuşmasının ardından kimlik tespiti yapıldı. 

Duruşma, davaya müdahil olmak isteyen kurumların talepleriyle devam ediyor.