Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Berfin Özek’e asitle saldırıda bulunarak "Kasten öldürme" suçundan tutuklu yargılanan Casim Ozan Çeltik ile İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 3’üncü duruşması bugün görülüyor. Dava dosyasında yer alan olay yerine ait görüntülerin Ulusal Kriminal Büro tarafından karşılaştırılması tamamlarak, rapor mahkemeye gönderildi. Raporda, saldırıyı yapanın anatomik yapısının saldırgan Çeltik'le uyumlu olduğu belirtildi.

'FİZİKİ YAPISI UYUMLU'

Ulusal Kriminal Bürosu'nca Süreyya Nasöz adlı bilirkişi uzmanın imzaladığı raporda, Çeltik'in soruşturma aşamasında çekilen fotoğraflarıyla saldırı ardından olay yerinde elde edilen görüntülerin karşılaştırılmasına dair bir rapor hazırlandı. 

Raporda şu bilgilere yer verildi: "Kamera kayıtları boyunca şahıs ile kamera arasındaki uzaklığın fazla olması, kamera çekim açısı ve kamera kayıt kalitesi düşüklüğünün, şahsın yüz organlarının incelenmesi için uygunsuz olması nedenleri ile görüntüler üzerine iyileştirmede belirli bir düzeye dek yapılabilmiş olup, iyileştirme sonrası elde edilen karelerdeki şahsın teşhise elverişli olabilecek görüntüleri kısıtlı olarak elde edildiğinden, Casim Ozan Çeltik ile kısıtlı olarak karşılaştırılabilmiştir. Bu karşılaştırma sonucunda karşılaştırılan şahısların genel fiziki yapı, ortalama boy ve kilo, kalça yapısı bakımından uyumlu oldukları edilmişse de karşılaştırılan şahısların aynı şahıs olup/olamayacaklarının belirtilmesi için, burun, göz, kulak, dudaklar, çene gibi karakteristik yüz kısımları bakımından kişilerin karşılaştırılması gerektiğinden, aynı kişi olup olmadıkları hakkında kesin kanaat bildirilmesi mümkün olamamaktadır."

'ANATOMİK YAPISI SANIĞIN OLDUĞUNU İŞARET EDİYOR'

Alınan rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özek'in Avukatı Mehtap Sert, davanın önceki celsesinde sanık müdafisince kamera kayıtlarının analizinin talep edildiğini anımsatarak, olay sırasında sanığın yüzünde kaşkol ve kafasında bere olduğu için yüzüyle ilgili bir eşleştirme yapılamadığını söyledi. Raporda kesin olmamakla birlikte anatomik yapısının sanığın olabileceğine dair bir tespitin söz konusu olduğuna değinen Sert, raporun dava dosyasına ibraz edildiğini kaydetti.

'UYUM VAR'

Sert, "Gelen belge hüküm gerekçesinde hükme esas alınacak nitelikte kesinliğe sahip değil. Ancak dosyada mevcut diğer delillerle değerlendirildiğinde, bilindiği üzere hazırlık aşamasında pantolonunda asit, evinde kimyasala ait boş şişe bulunmuştur. Telefon sinyalleri ve nerde olduğunu söylediği yerlerin mobese kayıtları sanığı doğrulamamıştır. Bir bütün olarak değerlendirildiğinde gelen kriminal rapor diğer delillerle birlikte delil niteliği taşımaktadır" dedi. 

Davanın bugün görülecek duruşmasında usuli işlemler tamamlanarak Özek'le ilgili kati rapor alınacağını aktaran Sert, "Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine bir veri daha oldu. Çünkü raporda boy, kilo, kalça uyumu belirlendi" şeklinde konuştu.

MA / Hamdullah Kesen